ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε ΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ για τις μετακινήσεις συναδέλφων

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Π.Ε ΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ:

«Α΄Σύλλογος Αθηνών», « Αθηνά»,  «Αριστοτέλης», « «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας»

 

 

Πρωτοφανείς πιέσεις από το ΥΠΑΙΘ στην Α’ Διεύθυνση Αθηνών με σκοπό τη δημιουργία πλασματικών υπεραριθμιών για μαζικές μετακινήσεις εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, την ώρα που η Α’ Διεύθυνση δεν έχει εκπαιδευτικό προσωπικό για να καλύψει τα κενά της και προχωρά σε αυθαίρετες μετακινήσεις

Το καθεστώς Αρβανιτόπουλου, που έζησε πέρσι η εκπαίδευση και ειδικά η Α’ Διεύθυνση, αναβιώνει επί υπουργίας Λοβέρδου! Όπως πέρσι με προφορικές εντολές απαιτούνταν η σύμπτυξη τμημάτων, έτσι και τώρα, εκβιαστικά και απειλητικά, με προφορικές εντολές προσπαθεί το ΥΠΑΙΘ να καλύψει το μεγάλο αριθμό κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχει σε ολόκληρη την Ελλάδα και στην Α’ Διεύθυνση Αθηνών, ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Στόχος, οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ, με τη συρρίκνωση της λειτουργίας των ολοημέρων, με αλχημείες στην πρωινή λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς και με συμπτύξεις τμημάτων.

Έτσι, επιδιώκεται να κλείσουν τμήματα των κλασικών ολοήμερων, ώστε να μετακινηθούν οι εκπαιδευτικοί για να καλύψουν κενά σε πρωινά τμήματα.

Ένα μήνα μετά την έναρξη των δημοτικών και νηπιαγωγείων, και στην Α’ Διεύθυνση δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται καθημερινά στη μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ολοήμερα σχολεία και νηπιαγωγεία να μην λειτουργούν την απογευματινή τους ζώνη ή να τη λειτουργούν για λίγα τμήματα, σχολεία να λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις στην ανάπτυξη του προγράμματός τους, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ειδικά σχολεία να βρίσκονται κάτω από καθεστώς εγκατάλειψης.

Οι χαμένες ώρες που συσσωρεύονται δημιουργούν κλίμα ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης, νέα μορφωτικά ελλείμματα για τους μαθητές μας, μεγαλύτερα κοινωνικά πλήγματα στις οικογένειές τους.

Την ίδια στιγμή το πνεύμα της αυθαιρεσίας ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών αναβιώνει στην Ά Διεύθυνση, όπου με απόφαση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης απομακρύνθηκαν 7 δάσκαλοι από τα σχολεία τους, στα οποία κάλυπταν λειτουργικές ανάγκες και παρείχαν συγκεκριμένο εκπαιδευτικό έργο κατόπιν απόφασης του ΠΥΣΠΕ, για να καλύψουν κενά σε άλλα σχολεία της Διεύθυνσης.

Μία λογική εντελώς αυθαίρετη και παράτυπη που μετακυλύει το πρόβλημα των κενών από το ένα σχολείο στο άλλο, το εναποθέτει στην πλάτη των συναδέλφων καταστρατηγώντας τα δικαιώματά τους και αναστατώνοντας τη ζωή τους.

Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα προσλήψεις στην Α’ Διεύθυνση, ώστε να καλυφθούν τα κενά, τότε κάθε κενό στην πρωινή ζώνη θα επιδιώκεται να καλυφθεί με κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων, συμπτύξεις και αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού.

Δεν θα ανεχτούμε και δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα στα σχολεία, το μέλλον των παιδιών μας και την απαξίωση των δικαιωμάτων μας.

Ζητάμε την άμεση  κάλυψη όλων των κενών, όλων των ειδικοτήτων, σε όλα τα σχολεία και νηπιαγωγεία με διορισμούς αναπληρωτών.

Ζητάμε να επανέλθουν αμέσως στη θέση τους και στην τάξη τους  όλοι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν αυθαίρετα στην Ά Διεύθυνση.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της Αθήνας καλούμε τους συλλόγους και τις ενώσεις γονέων να συνδιοργανώσουμε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στην Α Διεύθυνση την Τρίτη 14Οκτώβρη στις 1.30μμ