ΨΗΦΙΣΜΑ για την καλλιέργεια κλίματος αυταρχισμού στο Νομό Πιερίας

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π. Ε.  διαμαρτύρεται για τις ενέργειες του αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, ο  οποίος παρεμπόδισε τη συνδικαλιστική ενημέρωση και στοχοποίησε με επιστολές την αιρετό του Νομού Πιερίας Φρειδερίκη Βάσσου. Διαμαρτύρεται ακόμα και καταδικάζει τη στάση  του Διευθυντή Εκπαίδευσης του Νομού Πιερίας, ο οποίος προχώρησε σε διενέργεια Ε.Δ.Ε. με στόχο την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το πόρισμα της Ε.Δ.Ε., ανάμεσα στα άλλα, αποφαίνεται  ότι οι Σύλλογοι δεν έχουν δικαίωμα να ενημερώνουν τα μέλη τους στα διαλείμματα! Ο Διευθυντής  Π. Ε. Πιερίας με βάση το πόρισμα της  Ε.Δ.Ε. έκρινε ένοχη την αιρετό Βάσσου Φρειδερίκη και της έκανε έγγραφη, αυστηρή παρατήρηση.

Η συναδέλφισσα Βάσσου Φρειδερίκη κατέθεσε αίτηση επενεξέτασης της Ε.Δ.Ε. στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π. &  Δ. Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά τη δίωξη σε βάρος της Προέδρου του Συλλόγου και Αιρετού, ο Διευθυντής  Π. Ε. Πιερίας προχωρεί σε πειθαρχική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Τσιαπαλιώκα Αλέξανδρου και μάλιστα έπειτα από απαλλακτικό πόρισμα  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε με δική του εντολή (έγγραφο υπ΄αριθμ. Φ.9.175/21-7-2014).

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταδικάζει την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης της αιρετού Ν. Πιερίας Βάσσου Φρειδερίκης από τον Διευθυντή Π. Ε. Πιερίας και ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Καταδικάζει και τη νέα δίωξη σε βάρος του συναδέλφου Τσιαπαλιώκα και εκφράζει την αλληλεγγύη του και στους δυο συναδέλφους.

 

–          Θεωρούμε και αυτήν την δίωξη κομμάτι της συνολικής επίθεσης που δέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα με τις διατάξεις του “νέου Πειθαρχικού Δικαίου” το οποίο έχει μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών τις οποίες με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί. Κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουν πως οι εποχές στις οποίες με τέτοιες διώξεις και τέτοια κατηγορητήρια και ποινές εξόντωναν τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η Τρομοκρατία των πειθαρχικών δε θα περάσει

 

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ