Αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις : Συγκέντρωση – συνέλευση των γονιών στο 12ο Δ.Σχ. Ζωγράφου

Μαζική συμμετοχή των γονιών στη συγκέντρωση – συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου το Σάββατο στις 3 μμ. Στη συνέλευση εκτός από το Σύλλογο και την Ένωση Γονέων, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας καθώς και αρκετοί εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός των παιδιών που είναι δηλωμένα στο ολοήμερο είναι 203.Οι 4 συναδελφοι που είναι στο ολοημερο καλυπτουν και 18 ωρες στο πρωινο – το πρωινο χρειαζεται 39 ωρες συμπλήρωση. Πρακτικά λοιπόν μετά τη μετακίνηση μένουν 3 στο ολοήμερο έναντι 5 που θα έπρεπε να είναι. Κοινός τόπος όλων όσων συμμετείχαν στη συνέλευση ήταν η ανάγκη για άμεσες μαζικές προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα κενά. Οι γονείς αποφάσισαν να οργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 9 πμ στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση των Συλλόγων ΠΕ της Α΄ Αθήνας στη Διεύθυνση την Τρίτη στις 1.30 μ.μ. Επίσης, στο πλευρό των γονιών συντάχθηκε και η Δήμαρχος Ζωγράφου. Αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου για το 12ο Δ.Σ. Ζωγράφου θα δημοσιοποιηθεί άμεσα. Παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 12ου Δ.Σχ. Ζωγράφου :

Αγαπητοί γονείς
η επίθεση της κυβέρνησης και των πειθήνιων Γραφειοκρατών της, με στόχο τη Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση, δεν έχει τελειωμό. 
Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε στο σχολείο η Απόφαση Απόσπασης της εκπαιδευτικού του σχολείου Μαρίας Σκεμπέ, η οποία μάλιστα καλείται να παρουσιαστεί μεθαύριο Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στο “νέα της Θέση”.
Την απόφαση εξέδωσε η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Α’ Αθήνας και την υπογραφή της έθεσε “ελαφρά τη καρδία” η Δ/ντρια Εκπαίδευσης της Α΄Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών, (και κατά τα λοιπά Λειτουργός του Δημόσιου Αγαθού της Δωρεάν Εκπαίδευσης) κα Δήμητρα Χατζημανώλη. 
 
Όπως καταλαβαίνεται η απομάκρυνση αυτή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Κύρια την αναστάτωση που δημιουργείται στην τάξη που καλείται να εγκαταλείψει η δασκάλα. Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, τα ¨στρατιωτάκια¨ (που οι γονείς τους είχαν την αφέλεια να θεωρήσουν μαθητές σε σχολείου ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και ευνομούμενου κράτους!) μπορούν άνετα να ξανακάνουν “Ασφαλή επανεκκίνηση”! Συνακολούθως βέβαια δημιουργείται αδυναμία λειτουργίας του Ολοήμερου προγράμματος. 
Και οι παράπλευρες απώλειες συνεχίζονται…
 
Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε να περάσει η Επίθεση στο Μέλλον των Παιδιών μας. 
Χάσαμε το εισόδημά μας, Χάσαμε τις περιουσίες μας, Χάσαμε τη Δουλειά μας, Χάσαμε το Δικαίωμα στα Όνειρά μας.  
Δεν δικαιούμαστε να αδρανήσουμε!  Δεν θα εκχωρήσουμε τη ζωή των Παιδιών μας!
 
Το ΔΣ του Συλλόγου, σας καλεί όλους σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στα Γραφεία Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Α’ Αθήνας, στην οδό Δώρου 9, Ομόνοια, τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στις 9.00πμ.
 
Σας καλεί επίσης να αποστείλετε Ηλεκτρονικά Μηνύματα Διαμαρτυρίας στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση edu@dipe-a-athin.att.sch.gr. Πρέπει να τους κατακλύσουμε με τα μηνύματά μας. 
 
Παρακαλούμε μείνετε σε εγρήγορση. Θα σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες.