Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Να επανέλθουν άμεσα στην τάξη τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά και αυθαίρετα

Η κατάσταση στα σχολεία της Α΄ Διεύθυνσης, αλλά και όλης της χώρας, συνεχώς χειροτερεύει,  καθώς στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα που συσσωρεύει η αντιεκπαιδευτική πολιτική, έρχονται να προστεθούν και οι αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται.

Ένας μήνας πέρασε από την έναρξη του σχολικού έτους και για τον μεγάλο αριθμό κενών που υπάρχουν και στην Α΄ διεύθυνση γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν με διάφορες αλχημείες στην πρωινή λειτουργία των σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων και υποχρεωτικές/αυθαίρετες μετακινήσεις συναδέλφων.

Οι έντονες πιέσεις του Υπ. Παιδείας προς Περιφέρειες και Διευθύνσεις  να δημιουργήσουν πλασματικά υπεράριθμους εκπαιδευτικούς μεταφράζονται στην πράξη στα εξής

  • υπολειτουργία των ολοήμερων,
  • απελπιστική συρρίκνωση των τμημάτων τους,
  • συμπτύξεις τμημάτων
  • σοβαρές δυσκολίες στην κάλυψη των ωρών του πρωινού προγράμματος
  • υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

 

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση για το 12ο δημοτικό σχολείο Ζωγράφου βάση της οποίας μειώνεται ο αριθμός των δασκάλων του ολοήμερου από 4 σε 3, αν και το συγκεκριμένο σχολείο έχει ανάγκη από 5 δασκάλους  για το ολοήμερο αλλά και κάλυψη από αυτούς 39 ωρών στο πρωινό πρόγραμμα του σχολείου.

Έτσι  η πλασματικά υπεράριθμη συνάδελφος καλείται τη Δευτέρα 13 -10-14 να παρουσιαστεί στη νέα της θέση και το σχολείο καλείται επιτακτικά να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της κάλυψης των ωρών τόσο στο πρωινό όσο και στο ολοήμερο πρόγραμμά του.

Αυτή είναι ζοφερή πραγματικότητα στα περισσότερα σχολεία τα οποία επιπλέον θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να καταρτίσουν προγραμματισμό και σχέδια δράσης στα πλαίσια της αυτοαξιολόγησης, να εφαρμόσουν και να παρουσιάσουν  «καλές πρακτικές», να υλοποιήσουν καινοτόμες δράσεις, το κοινωνικό σχολείο και όποια άλλη δράση μπορεί να επικαλεστεί το ΥΠΑΙΘ προκειμένου φορτώσει στις πλάτες των εκπαιδευτικών τις αδυναμίες και τα προβλήματα των σχολείων.

Για τους παραπάνω λόγους:

  • Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση των δικαιωμάτων μας.
  • Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών με νέους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της συναδέλφου από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου αλλά και την επαναφορά στη θέση τους και στην τάξη τους όλων των συναδέλφων που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά στην Α΄Διεύθυνση
  • Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ στην Α΄ Διεύθυνση την Τρίτη 14 Οκτώβρη, ώρα 13.30.
  • Για να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι του ολοήμερου στην παράσταση διαμαρτυρίας κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας (12.30 – 3.30) την ίδια ημέρα.