ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ : 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ το

δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

 

                Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες γιορτάζουμε την πιο ηρωική στιγμή τούτου του λαού που αντιστάθηκε στο θηρίο του Φασισμού την περίοδο της παντοδυναμίας του στην Ευρώπη. Είναι μια ιστορική περίοδο που τα σχολικά βιβλία διαστρεβλώνουν, αφήνοντας τη νέα γενιά στο σκοτάδι της αμάθειας και της μοιρολατρίας. Αυτά τα σχολικά ιστορικά βιβλία έχουν βραβευτεί από την Ε.Ε., που επίσημα πια ταυτίζει την λαϊκή πάλη με την τρομοκρατία και τον φασισμό!

Την Εθνική Αντίσταση έκαναν οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι με οδηγό τους το ΕΑΜ. Όμως, ενώ η πλειοψηφία του λαού  πολεμούσε τους φασίστες κατακτητές,  κάποιοι άλλοι φορούσαν την κουκούλα του καταδότη, τη στολή του γερμανοτσολιά  ή στοίβαζαν λίρες από γερμανικά συμβόλαια και τη μαύρη αγορά, άλλοι πάλι κυβέρνηση, τραπεζιτες και βιομήχανοι επέλεξαν την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής. Οι Φασίστες δε φορούσαν μόνο τη στολή του Γ’ Ράιχ, φορούσαν τη στολή της ΕΟΝ του Μεταξά και μιλούσαν τη δική μας γλώσσα. Ο Χίτλερ δεν ήταν ένας παρανοϊκός… ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών (όπως οι Krupp Thiessen group, Stadard Oil, Ford, General Motors , Chrysler  κ.α. )σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, που η πίτα έπρεπε να ξανακοπεί και το μόνο μέσο για να γίνει αυτό ήταν ο πόλεμος. Το Φασισμό τον νίκησαν ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης, οι λαοί της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Γιουγκοσλαβίας κ.λπ., με το αίμα των εκατομμύριων νεκρών τους. Είναι προφανές ότι το δίδαγμα που μπορεί να βγει από την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης δηλ. ότι οι λαοί είναι η μόνη Υπερδύναμη, μπορεί να θα ροκανίσει την παντοκρατορία των σημερινών κρατούντων, αρκεί να πιστέψουν στη δύναμή τους.

……. Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σαν χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου…….

Λίγες μέρες πριν το φετινό εορτασμό της 28ης του Οκτώβρη  με τον απόηχο των εγκληματικών πράξεων της Χ.Α. να παραμένει στη μνήμη του λαού, η σχολική κοινότητα ταράζεται από μια σειρά περιστατικών:

7/10, Κεφαλονιά:                            Το υπουργείο Παιδείας μπαίνει ουσιαστικά στην υπηρεσία της ΧΑ, η οποία κατέθεσε ερώτηση στην βουλή απαιτώντας να βρεθούν οι εκπαιδευτικοί που υποκίνησαν τους μαθητές και ακολουθούν την πρόταση της ΑΣΓΜΕ να τιμήσουν με ενός λεπτού σιγή τον δολοφονημένο αντιφασίστα Π. Φύσσα!

10/10, Θεσσαλονίκη:                     Χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Εθνικιστικό Μέτωπο», ανακηρύχτηκε                                                     επίσημα από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, ως υπο-

ψήφιο για τις εκλογές αιρετών στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

13/10, Αγ. Παντελεήμονας:        Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΧΑ βάζει υποψήφιος για τον σύλλογο γονέων                                                          του σχολείου του.

14/10, Αθήνα:                                   Σε συνέντευξή του ο υπουργός Λοβέρδος, ζητά «να βγουν οι ιδεολογίες έξω από το                                                     σχολείο» ταυτίζοντας φασίστες και κομμουνιστές.

15/10, Κερατσίνι:                             Καθ’ υπόδειξη φασίστα γονιού, πάνοπλοι αστυνομικοί εισβάλλουν πρωί – πρωί στο                                                    8ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου για να συλλάβουν 10χρονο αλλοδαπό μαθητή                                                             επειδή είχε τσακωθεί με το παιδί του γονιού.

ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ

                Η Ιστορία μας διδάσκει πως δεν αρκεί μόνο μία δικαστική καταδίκη για να μπουν οι φασίστες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Απαιτείται μαζικά ο λαός να παλέψει ενάντια στα τσιράκια τους, αλλά και σε όλους όσοι τους κάνουν πλάτες ή δείχνουν ανοχή. Απαιτείται σταθερή πάλη για να ανατραπούν οι αιτίες που γεννούν το Φασισμό: τη φτώχεια, την πείνα, τη δημιουργία στρατιών ξεριζωμένων, την υπονόμευση – συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος και τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης. Γιατί ο φασίστας δεν είναι από άλλον πλανήτη, είναι από εδώ και είναι αποτέλεσμα μιας βαθιά άδικης κοινωνίας, βυθισμένης στην μοιρολατρία το φόβο, με απαξιωμένους τους συλλογικούς δρόμους δράσης και -όπως έχει ιστορικά αποδειχτεί- με πακτωλό διαθέσιμων χρημάτων από τα μεγάλα αφεντικά για εξαγορά και δράση.

Καλούμε όλους τους φορείς των γονιών (Συλλόγους, Ενώσεις, Ομοσπονδίες) να οργανώσουν τη δράση τους, να πάρουν τα μέτρα τους.

Απομονώνουμε τα  τσιράκια της Χρυσής Αυγής, που προσπαθούν να μπουν μέσα στα συνδικαλιστικά όργανα των σχολείων. Βάζουμε στη γωνία τους εκπροσώπους της σε κάθε σχολείο!

Οργανώνουμε συζητήσεις, εκδρομές σε ιστορικούς τόπους και πολύμορφες εκδηλώσεις (βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, εκθέσεις φωτογραφίας, θέατρο) σε μόνιμη και σταθερή βάση καθ’ όλη την σχολική χρονιά, με πρώτο μας μέλημα να καταλάβουν οι μαθητές, τα παιδιά μας ότι οι χρυασαυγίτες δεν είναι μάγκες … είναι απόγονοι των ναζιστών.

Αποκαλύπτουμε με κάθε αφορμή, ότι με τον χυδαίο εθελοντισμό και την επαιτεία που αναπτύσσουν μέσα στα σχολεία και τις γειτονιές (τη στιγμή που φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία για τα αφεντικά!) θέλουν να παραπλανήσουν τους πιο αδύναμους.

Αναπτύσσουμε σε κάθε σχολείο και σε κάθε γειτονιά ή χώρο δουλειάς πραγματική αλληλεγγύη,

Δυναμώνουμε το κίνημα που δεν συμβιβάζεται με τα ψίχουλα – απαιτεί τη ζωή που έχουμε δικαίωμα και ανάγκη.

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου κάθε σύλλογος γονέων οφείλει να δηλώσει καθαρά τη θέση του, μέσα στο σχολείο και στο πλαίσιο των σχολικών εορτών.

 

Το Δ.Σ. της ΑΣΓΜΕ

ΑΝΩΤΑΤΗ   ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ   ΓΟΝΕΩΝ                                                                 ΜΑΘΗΤΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ   (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 2105242386, 210 3845434,  210 3835093                                               gt.asgme@gmail.com, www.goneis.org.

21/10/2014