Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 10/11, 9πμ στο Εφετείο (Αλεξάνδρας & Λουκάρεως)

Να καταδικαστούν οι φασιστικές συμμορίες!

Στις 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η δίκη των «Αυτόνομων Εθνικιστών». Πρόκειται για τη φασιστική ομάδα, που τον no fascism (web) (1)Ιανουάριο του 2010 είχε επιτεθεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων των Αμπελοκήπων & γύρω περιοχών στο μετρό της Πανόρμου. Η υπόθεση έχει πάρει ήδη 3 αναβολές! Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί αρκετοί συγκεντρωμένοι, με πιο σοβαρό τον τραυματισμό στο κεφάλι 50χρονης δικαστικής υπαλλήλου από χτύπημα με καδρόνι. Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα με την οποία αμυνθήκαμε απώθησε τους τραμπούκους και υποχρέωσε την Αστυνομία – μέσα από τις γραμμές τις οποίας περνούσαν οι φασίστες – να προχωρήσει σε 45 περίπου συλλήψεις. Το αποτέλεσμα της συντονισμένης και μαζικής δράσης των κατοίκων της περιοχής ήταν η πλήρης εξαφάνιση τους από τη γειτονιά μας. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία η οποία πρέπει να σφραγιστεί με την παραδειγματική καταδίκη τους.

Σήμερα είναι σαφές σε όλους ποια είναι η δράση αυτών των ομάδων. Είτε πρόκειται για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, είτε για τα παρακλάδια τους όπως οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές», οι φασιστικές συμμορίες κρύβονται πίσω από μια δήθεν αντισυστημική ρητορική για να καλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων, αντιρατσιστών και  φυσικά εναντίον του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Οι φασιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά πληθαίνουν ξανά στις γειτονιές της Αθήνας (πχ Παγκράτι και αλλού). Ειδικά δε στους Αμπελόκηπους, το περασμένο καλοκαίρι Ιρανός πρόσφυγας δέχθηκε 12 μαχαιριές(!) έξω από τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας από «άγνωστους» με μαύρες μπλούζες…  Είναι υπόθεση όλων μας  να τους απομονώσουμε άμεσα!

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτούμε να καταδικαστούν όλοι οι φασίστες εγκληματίες! Κάθε απόφαση είναι και ένα πλήγμα στα τάγματα εφόδου τους και μια ακόμα απόδειξη για το ποιοι πραγματικά είναι. Ως μαζικοί φορείς και ως κάτοικοι της περιοχής καλούμε  σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, στις 9πμ, στο Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)για να απαιτήσουμε την καταδίκη των «Αυτόνομων Εθνικιστών». Ειδικά στην εποχή που ζούμε, θέλουμε οι γειτονιές μας να έχουν ως πρόταγμα την αλληλεγγύη και όχι το ρατσιστικό μίσος. Έλληνες και μετανάστες συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας ενάντια στους κοινούς εχθρούς. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Β ΕΛΜΕ, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Α’ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών ΠΕ, Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ης διαμερισματικής κοινότητας, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 7ης διαμ. κοινότητας