Α΄Σύλλογος Αθηνών : σχετικά με την εγκύκλιο για την διοικητική αξιολόγηση Διευθυντών

Υπογράφηκε από τον υπουργό η εγκύκλιος για την διοικητική αξιολόγηση Διευθυντών Δ.Σχ.,προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σχ και Νηπιαγωγείων και ενεργοποιήθηκε εκ νέου η ιστοσελίδα με την πλατφόρμα αξιολόγησης.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο :

α) Μέχρι 10/11/2014 κάθε Διευθυντής σχολικής μονάδας ή Εργαστηριακού Κέντρου (πρώην Σ.Ε.Κ.) και κάθε Προϊστάμενος ολιγοθεσίου δημοτικού ή Προϊστάμενος νηπιαγωγείου καταχωρίζει και επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης (https://www.iep.edu.gr/evaluation) τα στοιχεία της οικείας σχολικής μονάδας, του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013. Μέσα στην ίδια προθεσμία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχωρίζουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης και επιβεβαιώνουν τους αξιολογουμένους και αξιολογητές των περιπτώσεων ι΄ έως ιθ΄, κ΄ και κα΄ της παρούσης εγκυκλίου,  αφού προηγουμένως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει τους Σχολικούς Συμβούλους – αξιολογητές της περίπτωσης ια’ του άρθρου 4 του Π.Δ. 152/20139(…)
Η προσπάθεια του Υπουργείου να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς συνεχίζεται. Ξεκινά από τους Διευθυντές και τους προϊσταμένους για να συνεχίσει με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς αναζητώντας εθελοντές. Κανείς από μας δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησης με τη συμμετοχή του με οποιοδήποτε τρόπο.
Καλούμε τους Διευθυντές και τους/τις προϊσταμένους να αξιοποιήσουν την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και να μην κάνουν καμία από τις ενέργειες που ζητά η νέα εγκύκλιος. Να δηλώσουν απεργία – αποχή από τη διαδικασία.
Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κινητοποιηθεί ενημερώνοντας τα σχολεία και στηρίζοντας τους συναδέλφους στον αγώνα αντίστασης, ενθαρρύνοντάς τους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.
ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Από το Δ.Σ.