ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι προϊσταμένες/οι Νηπιαγωγείων είναι οι ΠΡΩΤΟΙ 5.573 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, στις οποίες εφαρμόζεται η ατομική αξιολόγηση. Παρόλο ότι δεν περιλαμβάνονταν  στη λίστα των αξιολογητών-στελεχών και δεν αξιολογούν, όπως οι διευθυντές σχολείων οι οποίοι κλήθηκαν να επιμορφωθούν για να αξιολογήσουν, ωστόσο καλούνται τώρα να αξιολογηθούν μαζί με τα στελέχη. Το ΥΠΑΙΘ έκανε έναν πολύ ύπουλο  σχεδιασμό, για να εισάγει στην αξιολόγηση έναν μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων. Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να ακυρωθεί.

 

Τα 3.149 νηπιαγωγεία είναι μονοθέσια, συνεπώς αξιολογώντας τις προϊσταμένες θα έχουν τελειώσει με την αξιολόγηση του 56,5 % των νηπιαγωγείων. Επισημαίνουμε, ότι ως σχολικές μονάδες τα νηπιαγωγεία είνα περίπου 1.000 περισσότερα από τα δημοτικά. Οι νηπιαγωγοί είναι 11.869,  οπότε με αυτόν το ελιγμό οι μισοί θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

 

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ζητάει τη στήριξη και ενεργό συμμετοχή  των συλλόγων, προκειμένου να γίνει αμέσως και οπωσδήποτε πριν απο τις 27/11/2014 –η οποία είναι η καταληκτική ημερομηνία καταχώρισης στην πλατφόρμα αξιολόγησης των ατομικών φακέλων-portfolio, Παναττική Συνάντηση Νηπιαγωγών για να μαζικοποιηθούν οι αντιδράσεις και να μπλοκαριστεί η απόπειρα αξιολόγησης.

Προτείνουμε επίσης, συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, όπως πούλμαν από τις μακρινές περιοχές , αφίσα,  ενημέρωση  των μελών των Συλλόγων.

Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε  πως, ενώ υπήρξε σχετικό αίτημά μας, κατά τη διάρκεια του ΔΣ της Τρίτης 11/11/14, αλλά και ανακοίνωσή μας με το αντίστοιχο αίτημα–κάλεσμα στη ΔΟΕ,  το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας απάντησε αρνητικά.

Η κρίσιμη  όμως  κατάσταση,  δε δίνει χρόνο για αναβολές  και η απεργία-αποχή χρειάζεται συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, το ίδιο και οι νηπιαγωγοί που αρνούνται να γίνουν ο δούρειος ίππος για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Ενδεδειγμένη μέρα για τη Συνάντηση είναι το πρωί της Κυριακής 23/11, λόγω της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής νηπιαγωγών που μας έστειλαν αντίστοιχο αίτημα και βρίσκονται σε όμορους νομούς .

Παρακαλούμε πολύ, όπως μας απαντήσετε έως το βράδυ της Τρίτης 18/11, προκειμένου να υπάρξουν  συντονισμένες προσπάθειες για τη διοργάνωση της Παναττικής Συνάντησης.

 

ΟΛΕΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ