Συγκλονιστική η συμμετοχή των νηπιαγωγών στην παναττική συνάντηση ενάντια στην αξιολόγηση – δελτίο τύπου του Συντονιστικού

Εκατοντάδες νηπιαγωγοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και 18 Συλλόγων Εκπαιδευτικών DSC_0403Π.Ε. και συμμετέχουν στην παναττική συνάντηση νηπιαγωγών.
Σήμερα Κυριακή 23 Νοέμβρη, από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν οι νηπιαγωγοί καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων στην αίθουσα του ξενοδοχείου που είχε οριστεί η συνάντηση. Πάνω από 300 νηπιαγωγοί μέχρι αυτή τη στιγμή, στις 1 μ.μ. έχουν προσέλθει. Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα, οι διάδρομοι, ακόμα και το μπαλκόνι έξω από την αίθουσα.
Παρόντες, μέλη της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, των ΔΣ των Συλλόγων που είναι συνδιοργανωτές – ανάμεσά τους και ο δικός μας Σύλλογος (Α΄ Σύλλογος Αθηνών Π.Ε.).
Έκθετη η πλειοψηφία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που αρνήθηκε να οργανώσει την παναττική συνάντηση και έλαμψε δια της απουσίας της.
Με μαχητικές και τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, οι νηπιαγωγοί αποκαλύπτουν τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της DSC_0400αξιολόγησης και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να υλοποιήσουν μαζικά και ανυποχώρητα την απεργία – αποχή της ΔΟΕ και να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των Διευθυντών εκπαίδευσης, των Σχολικών Συμβούλων και συνολικά του αξιολογικού μηχανισμού. Αισιόδοξα τα μηνύματα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη για μαζική συμμετοχή στην αποχή και μπλοκαρίσματα αξιολογικών συναντήσεων.
Οι εκπαιδευτικοί της βάσης παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση του αγώνα, οργανώνονται στους Συλλόγους τους, στις επιτροπές αγώνα και σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα
Η συνέχεια του αγώνα στις Γενικές Συνελεύσεις, στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, στο μπλοκάρισμα των αξιολογικών συναντήσεων.
Επόμενος μεγάλος σταθμός, η συγκέντρωση των Συλλόγων της Α΄ Αθήνας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 26 Νοέμβρη στις 1.30 μ.μ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

DSC_0401DSC_0406

DSC_0414

DSC_0415

Ακόμα και ο διάδρομος έξω από την αίθουσα, ασφυκτικά γεμάτος…

DSC_0416

DSC_0413

 

DSC_0411

 Συνεχής ενημέρωση για τη συνάντηση και τις αποφάσεις της : www.a-athinon.gr

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στις 10:00 πμ σε αίθουσα συνεδριάσεων κεντρικού ξενοδοχείου, συνάντηση των Νηπιαγωγών, διοργανωμένη από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών και τη στήριξη με τη συμμετοχή τους των Συλλόγων ΠΕ: Α’ Αθηνών, «Αθηνά», Αιγάλεω, Αγίου Δημητρίου, Αμαρούσιο, Αν. Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής,  «Αριστοτέλης», «Γληνός», «Κ. Σωτηρίου», Καλλιθέα-Μοσχάτο, Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», «Παρθενώνας», Ν. Σμύρνη, Σαλαμίνας, Κορινθίας, Δ. Αττικής, Α΄ Πειραιά, «Ρ. Φεραίος»

Η συνάντηση ήταν συγκλονιστική, με παλμό και αγωνιστική διάθεση. Εκατοντάδες συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και με την παρουσία τους γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, τους διαδρόμους, τα σκαλιά και τα μπαλκόνια.

Τη συνάντηση χαιρέτισαν τα 4 μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Από νωρίς ο χώρος κατακλύστηκε από εκατοντάδες νηπιαγωγούς που ήρθαν για να ενημερωθούν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην επικείμενη αξιολόγηση.

Ο νομικός Σύμβουλος κ. Παλαιολόγος ανέλυσε εμπεριστατωμένα αρκετά από τα ζητήματα για τα οποία οι συνάδελφοι είχαν απορίες. Εγείρονται νομικά ζητήματα γύρω από θέμα της αξιολόγησης των Νηπιαγωγών –Προϊσταμένων που αντιμετωπίζονται άλλοτε ως στελέχη, και άλλοτε όχι, αφού μεγάλο μέρος αυτών είναι με ανάθεση, ενώ το υπόλοιπο αυτών που τοποθετήθηκε με τετραετία (Ν 3848/2010) δεν πέρασε από τη διαδικασία κρίσης που προέβλεπε ο νόμος . Όλοι οι προιστάμενοι-ες των μονοθέσιων Νηπιαγωγείων οι οποίοι –ες είναι 3.149 και αποτελούν το 56,5% του συνόλου των Νηπιαγωγών, έχουν κληθεί να αξιολογηθούν παράνομα, αφού δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο απαιτούμενο χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετούν στη θέση στελέχους και το οποίο είναι 4 μήνες. Εκτός αυτού  σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες του ΙΕΠ θα έπρεπε να υπάρχει σύμφωνη γνώμη τους, η οποία δεν έχει ζητηθεί και η οποία  στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αρνητική. Συνεπώς, οι προϊσταμένες/οι θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία και οι αξιολογητές παράνομα προχωρούν σ` αυτή, ενώ θα έπρεπε να αιτηθούν αναβολή της διαδικασίας αξιολόγησης «λόγω αδυναμίας τεκμηρίωσης της βαθμολογίας».

Θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει καταγγελία απο τη ΔΟΕ.

Για το παραπάνω ζήτημα το Συντονιστικό Νηπιαγωγών, αφού διερευνήσει τις σχετικές παραμέτρους θα προβεί στις ανάλογες νομικού τύπου κινήσεις.

Άμεσα θα σταλούν οδηγίες με πρακτικά βήματα στα ερωτήματα για την διαδικασία της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση.

Μέσα από τη συνάντηση και μετά από προσεχτική εξέταση όλων των παραμέτρων του ζητήματος, κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:

  • Δηλώνουμε απεργία–αποχή στο βιβλίο Πράξεων Προϊσταμένης σύμφωνα με την απόφαση 1211 της 13/11/2014
  • Δηλώνουμε απεργία- αποχή στο σύλλογό μας και απαιτούμε από αυτόν –αν δεν το έχει ήδη αποφασίσει, με μαζική παράσταση να παραδίδει τις συμμετοχές μας στη Διεύθυνση
  • Δηλώνουμε παραίτηση από τη θέση της Προϊσταμένης, σήμερα στο Συντονιστικό Νηπιαγωγών, προκειμένου οι υπογραφές μας, να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης για την ακύρωση της διαδικασίας. Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών δεσμεύτηκε για εκ νέου επικοινωνία για τη χρησιμοποίηση των ονομάτων
  • Δε συμμετέχουμε σε καμιά διαδικασία της ΑΕΕ. Για τις διάφορες υποπεριπτώσεις το Συντονιστικό Νηπιαγωγών θα επανέλθει με συγκεκριμένες οδηγίες
  • Δηλώνουμε δυναμικό παρόν στα μπλοκαρίσματα σεμιναρίων της προαξιολογικής περιόδου αξιοποιώντας την απόφαση της ΔΟΕ με αρ. πρωτ.1212 της 13/11/2014
  • Απαντάμε γραπτά, όταν και αν λάβουμε γραπτή πρόσκληση από το Διευθυντή Εκπαίδευσης ή τη Σχολική Σύμβουλο μόνο με τη Δήλωση Συμμετοχής μας στην απεργία-αποχή, η οποία αναγράφει «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κκ Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.» Επισυνάπτουμε και φωτοτυπία της απόφασης της ΔΟΕ 1201/31-10-2014.
  • ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ αποδεικτικά παραλαβής για αποδοχή της αξιολόγησης, ούτε βεβαίωση ότι έχουμε ενημερωθεί για την αξιολόγηση

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ