Στάση εργασίας και συγκέντρωση Τρίτη 25/11. Καλούμε τους διευθυντές να απέχουν από τη διαδικασία αξιολόγησή τους, με βάση την απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ!

Αυτές τις ημέρες καλούνται οι διευθυντές/ντριες του συλλόγου μας από τους σχολικούς συμβούλους σε προαξιολογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, καλούνται την Τρίτη 25/11 οι διευθυντές από τη σχολική σύμβουλο κ. Βούκανου. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια και μέσα από τις πράξεις τους. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και τη δουλειά μας! Δε θα επιτρέψουμε να λεηλατήσουν κι άλλο τις ζωές εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών!

 

Για το σκοπό αυτό:

 

Οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25/11, στις 9 π.μ. στα γραφεία των σχολικών συμβούλων, Πατησίων 187, πλ. Αμερικής. Κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας 8.10- 10.45 την Τρίτη 25/11 προκειμένου τα μέλη μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Καλούμε τους διευθυντές να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία,  να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους να μην υπογράψουν και να μην παραδώσουν το έγγραφο παραλαβής της πρόσκλησής τους σε συνάντηση για την αξιολόγησή τους.

 

Υπενθυμίζουμε ότι:

 

Η Δ.Ο.Ε  έχει εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή.            

Σε ότι αφορά τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και προϊστάμενες – προϊσταμένους Νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή – προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»

Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.

Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με τη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!