Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Αποχή από τις προαξιολογικές συναντήσεις

Με αφορμή την πρόσκληση της Σχολικής Συμβούλου κας Πρεβεζάνου προς τις νηπιαγωγούς των Δήμων Ζωγράφου και Καισαριανής σε προαιρετικές συναντήσεις σχετικά με την Αξιολόγηση, το ΔΣ του Συλλόγου :

–          Καλεί τις νηπιαγωγούς του Συλλόγου μας να απέχουν καθολικά από τις συναντήσεις. Η απεργία/αποχή καλύπτει κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση. Επισυνάπτουμε τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ. Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στις συναντήσεις.

–          Οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 1/12, στις 10 π.μ. στα γραφεία των σχολικών συμβούλων, Υμηττού 219 (Παγκράτι).

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΟΕ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

  Στο πλαίσιο εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης, Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικοί Σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα καλούν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, προϊσταμένους –ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων σε ενημερωτικές συναντήσεις. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία – αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές. Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα). Οι τοπικοί Σύλλογοι (ή όπου είναι απαραίτητο η Δ.Ο.Ε.) μπορούν να κηρύσσουν στάσεις εργασίας ώστε να καλύπτουν και τους υπόλοιπους συναδέλφους ώστε να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που αποφασίζουν.