Νεότερα στοιχεία από τη μάχη της αξιολόγησης στην Α΄ Αθήνας

Αισθητά μεγαλύτερη από την αρχικά δηλωμένη, ήταν τελικά η συμμετοχή προϊσταμένων, διευθυντών και δασκάλων στην απεργία den_synainoumeαποχή στην Α’ Αθήνας.
Στην Α’ Αθήνας αρνήθηκαν να καταθέσουν portfolio και να αξιολογηθούν 115 προϊσταμένες και 30 διευθυντές ενώ στις 26/11 που πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση είχαν δηλώσει 100 προϊσταμένες και 20 διευθυντές.
Το ίδιο συνέβη και με τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην αυτοαξιολόγηση. Αισθητά μεγαλύτερη από την αρχικά δηλωμένη είναι και εκεί η συμμετοχή στην απεργία αποχή.
Πάνω από 60% (290 στις 470) σχολικές μονάδες αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην αυτοαξιολόγηση ενώ στις 26/11 που πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση ήταν 200. 
Κάτω από 50% των προϊσταμένων (118 στις 246) δέχτηκε να καταθέσει portfolio ενώ 11 ζήτησαν παράταση και 2 είναι αναπληρώτριες και δεν καλούνται να αξιολογηθούν.
Από τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων κατέθεσαν portfolio οι 169 στους 201 και 1 ζήτησε παράταση. 
Συνεχίζουμε με την ορμή, τη φλόγα και το πάθος της συλλογικής διεκδίκησης για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά! Ως την απόσυρση των αντιεκπαιδευτικών νόμων!