Ενημερωτική επιστολή της σχολικής συμβούλου Καλογρίδη Σοφίας

Ενημερωτική Επιστολή:

Με αφορμή ανακοινώσεις και αναρτήσεις Εκπαιδευτικών Συλλόγων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι –αν και το όνομά μου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα επιμορφωτών- δεν συμμετείχα στο έργο: “Έγκριση παροχής υπηρεσιών των στελεχών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την υποστήριξη και υλοποίηση των επιμορφωτικών δράσεων στο πλαίσιο της Πράξης “Προκαταρκτικές ενέργειες για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης” με κωδικό ΟΠΣ 453588 – Οριζόντια Πράξη», που κοινοποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. Φ. 354.11/18/13595/Ε3 /26-1-2015 εγκύκλιο.

Το έργο αφορούσε την επιμόρφωση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στην Εφαρμογή της Αξιολόγησης. Η συγκρότηση του καταλόγου των επιμορφωτών, σε ό,τι αφορά τους Σχολικούς Συμβούλους έγινε με κριτήριο την προϋπάρχουσα θητεία τους σε Θέση Διευθυντή/ντριας Σχολικής Μονάδας.
Από το παραπάνω έργο ζήτησα την εξαίρεσή μου, η οποία έγινε αποδεκτή (13/6/2014).
Οι λόγοι του αιτήματος εξαίρεσης αναφέρονται στο κείμενο – παρέμβαση των 52 Σχολικών Συμβούλων με θέμα: «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών: Η εφαρμογή του Π.Δ. 152/2013 θα επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου 2014 (http://www.esos.gr/arthra/axiologisi-ekpaideytikon-daskalon-kauhghton-protobathmias-deyterobathmias-ekpaid).

Σοφία Καλογρίδη
Σχολική Σύμβουλος 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας ΠΕ Αττικής