Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ : Ψήφισμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της CocaCola Θεσσαλονίκης

Οι  εργαζόμενοι στην CocaCola Θεσσαλονίκης δίνουν έναν μεγάλο απεργιακό αγώνα εδώ και 17 μήνες με αίτημα την ακύρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στα πλαίσια της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ –ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους έχει το θράσος να  εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη» μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας  και τη βοήθεια πολλών δημάρχων. Πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με απεργιακό αγώνα διαρκείας. Η συνέχιση του αγώνα τους γίνεται τώρα και υπόθεση οικονομικής αντοχής, δηλαδή γίνεται υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος.

Το Σωματείο τους εκφράζοντας τη βούληση όλων των απεργών-μελών του ζητά την οικονομική ενίσχυση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, σταθερό στον προσανατολισμό της ταξικής αλληλεγγύης, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στην CocaCola Θεσσαλονίκης.

Σε αυτά τα πλαίσια :

–          Αποφασίζουμε να ενισχύσουμε οικονομικά το σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης με το ποσό των 200 €.

–          Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών που καλούν τον ελληνικό λαό, όλους τους καταναλωτές να συμμετέχουν ενεργά στο μποϊκοτάζ των προϊόντων της Coca Cola 3Ε, μέχρι να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

–          Δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας το παρόν ψήφισμα αλλά και συνεχή ενημέρωση για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  3Ε  Θεσσαλονίκης.

–          Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ και τους Συλλόγους ΠΕ να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα των απεργών :

m