A΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. : Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σε βάρος εκπαιδευτικών

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.a-athinon.gr, E-mail: asillogosathinon@gmail.com , Ζωγράφου

 

Αριθμ. Πρωτ. : 51

2/3/2012

 

Προς :  Α΄/βάθμια Σχολική Επιτροπή 
7ης Δημοτικής Κοινότητας

Δήμου Αθηναίων

 

Μέλη μας

 

Θέμα : Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σε βάρος εκπαιδευτικών

 

Ενημερωθήκαμε ότι, σε προηγούμενη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης, μέλος της Σχολικής Επιτροπής που ταυτόχρονα είναι και μέλος του Διαμερισματικού Συμβουλίου, αποκάλεσε τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη Σχολική Επιτροπή «χαραμοφάηδες».

Ανεξάρτητα από το επίδικο κάθε αντιπαράθεσης, θεωρούμε ότι τέτοιες απαράδεκτοι και αντιεκπαιδευτικοί χαρακτηρισμοί κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη δημοκρατική αντιπαράθεση απόψεων και θέσεων μέσα στα θεσμικά όργανα. Αντανακλούν βεβαίως, το πνεύμα των ημερών όπως προβάλλεται και καθορίζεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, πνεύμα διωγμού και συκοφάντησης των εκπαιδευτικών, των δημοσίων υπαλλήλων και ευρύτερα των εργαζόμενων.

Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι παρά τον αποκλεισμό μας από τη Σχολική Επιτροπή – αποκλεισμό για τον οποίο ευθύνεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Διαμερισματικού Συμβουλίου – έχουμε εικόνα αλλά και άποψη ως Σύλλογος για τις συνεδριάσεις της Σχολικής Επιτροπής και τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Επιπλέον, οι διευθυντές που συμμετέχουν στη Σχολική Επιτροπή εκπροσωπούν βεβαίως τη διοίκηση, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μέλη του Συλλόγου μας, είναι συνάδελφοί μας και τους παρέχουμε κάθε δυνατή συνδικαλιστική κάλυψη.

  

Για το Δ.Σ.

  

    Ο Πρόεδρος                                                                                       Ο Γ. Γραμματέας

 

                                                   Μαριόλης Δημήτρης                                                                     Καππής Γιώργος