Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση της Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους, τη Δευτέρα 11 Μάη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια

Ούτε βήμα πίσω – πάνω απ’ όλα οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού

 

Κάθε μέρα που περνάει, οι «δανειστές», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Τα θέλουν όλα. afisa 11 ΜάηΖητάνε νέα μέτρα για παραπέρα εξαθλίωση της κοινωνίας. Μιλάνε για μέτρα «σωτηρίας» και μεταρρυθμίσεις και στην πραγματικότητα εννοούν και ζητάνε νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθε μέρα που περνάει γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια των επιλογών της Ε.Ε., στα πλαίσια των απειλών και των εκβιασμών, στα πλαίσια της εξάρτησης και κυρίως στα πλαίσια εξυπηρέτησης του χρέους, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο κοινωνικό αφανισμό και στην οριστική υποδούλωση του λαού και της κοινωνίας για τις επόμενες γενιές.

Απέναντι στην κατάσταση ασφυξίας που προκαλούν ΕΕ και ΔΝΤ, με τους συνεχείς εκβιασμούς και τις απειλές τους και απέναντι στις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, μόνη λύση είναι η άμεση παύση πληρωμών του δημόσιου χρέους κι η μονομερής διαγραφή του!

 

Σε αντίθετη κατεύθυνση, η απόφαση της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων και οργανισμών του Δημοσίου (από δήμους και νοσοκομεία μέχρι ασφαλιστικά ταμεία και πανεπιστήμια) στην Τράπεζα της Ελλάδας είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

 

–          γιατί είναι στα μέτρα των πιστωτών, καθώς αυτό που εξυπηρετεί είναι η αποπληρωμή του χρέους και η συνέχιση της εξαθλίωσης του λαού

–          γιατί επαναφέρει, την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική  πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και καταργεί το αυτοδιοίκητο των δήμων

–          γιατί επιβάλλει την δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων δηλαδή των χρημάτων των δημοτών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των Δήμων και την στήριξη των οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και την φτώχεια

–          γιατί η επιστροφή των ρευστών διαθεσίμων είναι αβέβαιη κι ανοίγει ο δρόμος για το κούρεμά τους, όπως ακριβώς συνέβη το 2012, με το PSI.

 

Από την άλλη πλευρά, είναι τουλάχιστον υποκριτική η πολεμική που ασκεί το πολιτικό και κοινωνικό μπλοκ δυνάμεων που εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα χρόνια τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που βύθισαν το λαό στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Πρόκειται για αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που απαιτούν εδώ και τώρα, θρασύτατα και αδίστακτα, την πιο σκληρή και αντιλαϊκή εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, νέων περικοπών σε συντάξεις και μισθούς, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, επαναφορά της αξιολόγησης και των απολύσεων στο δημόσιο, ισοπέδωση των κοινωνικών και πολιτικών δημοκρατικών δικαιωμάτων. Εξυπηρετούν με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο τα σχέδια των «δανειστών», της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά κυρίως τα δικά τους ταξικά συμφέροντα, σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με τη συμφωνία κυβέρνησης – EUROGROUP κατέδειξαν με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η κατάργηση των μνημονίων και η ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών υπηρετείται μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αναδείχθηκε η φυσιογνωμία και ο χαρακτήρας της ΕΕ, όχι ως μιας ένωσης «ισότιμων εταίρων» αλλά ως μιας ιμπεριαλιστικής συμμαχίας που επιβάλλει με στυγνούς εκβιασμούς πολιτικές σκληρής οικονομικής εξαθλίωσης και φτώχειας, πολιτικές ραγδαίας υποτίμησης της εργατικής δύναμης και υποδούλωσης ολόκληρων λαών για να αντιμετωπιστούν οι αντιφάσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, θεωρούμε ότι ο λαός μας, με ξεκάθαρο τρόπο πρέπει να απορρίψει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της ΕΕ που επιμένει να αγνοεί τη θέλησή του για ανατροπή των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών.

Η μόνη ελπίδα στις σημερινές συνθήκες βρίσκεται στην αφύπνιση του λαϊκού κινήματος, στην άνθιση των λαϊκών αγώνων, στη συγκρότηση ενός ευρύτατου κοινωνικού πολιτικού μετώπου ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια, όλα όσα μας ανήκουν. Καλούμαστε ξανά, αυτή την κρίσιμη στιγμή, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμβάλουμε σε μια νέα λαϊκή κινητοποίηση, σε ένα νέο γύρο αγώνων. Έχει τεράστια σημασία, ο λαϊκός παράγοντας να βγει από το στάδιο της αδράνειας, να υπερασπίσει τα ταξικά του συμφέροντα, να επιβάλλει λύσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση της μετωπικής αγωνιστικής δράσης, εντάσσεται και η συμμετοχή του Συλλόγου μας, από τις 26/3, στην «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα», στις διαδικασίες, τις εκδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που οργανώνει.

 

Ο Σύλλογός μας καλεί τη ΔΟΕ να αποφασίσει τη συμμετοχή της στην «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα» όπως ήδη έχουν κάνει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ,δεκάδες σωματεία και  κοινωνικές δυνάμεις και να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε αυτή την κατεύθυνση. Να συμμετέχει με αντιπροσωπεία και χαιρετισμό στην κεντρική Συνέλευση της Κίνησης και να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 11ης Μάη. Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα σε αντίστοιχες αποφάσεις.

 

Στα πλαίσια της συμμετοχής μας στην «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα», αποφασίζουμε την οικονομική ενίσχυση της «Κίνησης» με το ποσό των 100 ευρώ για τρέχοντα έξοδα (έκδοση αφίσας, μικροφωνικές κλπ.)

Καλούμε τους συναδέλφους:

-Να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις της 1ης του Μάη και να προβάλλουν τις κοινωνικές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα.

-Να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συνέλευση της «Κίνησης», τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στις 6:00 μ.μ., στην ΑΣΟΕΕ.

-Να συμμετάσχουν με το πανό του Συλλόγου μας, στη συγκέντρωση – πορεία της «Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους τώρα» τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.