Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Μετά από δύο χρόνια αναμονής  για την οριστική λύση του θέματος των μετατάξεων οι σχεδόν 4000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά στην πιο δυσάρεστα απρόβλεπτη εξέλιξη του θέματος.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε στην άτυπη επιτροπή διαλόγου για τις μετατάξεις ότι προτίθεται να προβεί σε ανάκληση όλων των μετατάξεων (εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων) οι οποίοι επιστρέφουν στις περιοχές προέλευσης τους της Β/θμιας. Στη συνέχεια, αναφέρεται ότι θα συσταθούν νέες οργανικές στην Α/θμια και τη Διοίκηση και το δράμα θα παιχτεί από την αρχή…..ή ίσως και να μην παιχτεί ποτέ πια.

Από την πλευρά της ΔΟΕ διαπιστώνουμε δυστυχώς, τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν τα μέλη που συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή αθετώντας την κοινή απόφαση που πάρθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ στις 26/03/2015 και η οποία διασφάλιζε την εξασφάλιση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεταταγμένων συναδέλφων. Aδιαφορούν για την ανατροπή του οικογενειακού και επαγγελματικού προγραμματισμού 3.835 συναδέλφων.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο αρνείται να καταθέσει τους πίνακες μορίων -ώστε να αποφευχθεί η  στοιχειοθέτηση  παρανομίας και δεν λαμβάνει υπόψιν του  τον έλεγχο από το σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ ήταν αίτημα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σημαντικότερο όλων δε, είναι ότι αδιαφορούν για τους συναδέλφους που ανατρέπεται για ακόμα μια φορά η ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα χωρίς δική τους ευθύνη όπως έχουν δηλώσει εκπρόσωποι της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στο παρελθόν και επιστρέφουν στη Β/θμια σε δυσμενέστερη από την προ διετίας κατάσταση μια και έχουν καταργηθεί οι οργανικές θέσεις που κατείχαν και τώρα ακυρώνονται και οι μετατάξεις που δικαιολογούν την ύπαρξή τους στο Υπουργείο.

 

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις,  διεκδικούμε:

–          Τη σύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του δημοτικού σχολείου, που θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σχολεία (και όχι γενικά σε Διευθύνσεις Π.Ε. ) πριν από την οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα των μετατάξεων ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

–          Την ταυτόχρονη με την κατάργηση του μνημονιακού νόμου Ν4172, κατάθεση νομοθετικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει τους συναδέλφους που εργάζονται στην Α/θμια ως μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί.

–          Να δοθεί η δυνατότητα ανάκλησης μετάταξης για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.

–          Για τις μη κοινές ειδικότητες (ΠΕ05, 07,08,19-20,32) που αποτελούν την πλειοψηφία των μεταταγμένων συν/φων (2.346 συνάδελφοι) να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των οργανικών θέσεων και να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία άμεσα.

–          Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που διορίστηκαν στην Π.Ε. (αγγλικών, φυσικής αγωγής, μουσικοί) και αιτούνται μετάθεση και εκπαιδευτικοί των ίδιων ειδικοτήτων που διορίστηκαν στη Δ.Ε. και έχουν μεταταχθεί στην Π.Ε., μετατίθενται ή μετατάσσονται, με βάση τις ανάγκες της Π.Ε. και τα (κοινά) μόρια μετάθεσης που συγκεντρώνει κάθε εκπαιδευτικός.

Κατανοώντας ότι το τελευταίο είναι το πιο ακανθώδες ζήτημα, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές αντιπαραθέσεις στον χώρο των κοινών ειδικοτήτων θεωρούμε ότι με την αύξηση των ωρών φυσικής αγωγής ειδικά στο Δημοτικό σχολείο (σε όλα τα ολοήμερα) – πάγιο αίτημα των συναδέλφων φυσικής αγωγής- μπορεί να επιλυθεί  οριστικά το ζήτημα.

Συνάδελφοι, πρέπει να δώσουμε για μια ακόμη φορά μια μεγάλη και ανυποχώρητη μάχη. Η εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής εργασίας για την οποία όλα αυτά τα χρόνια παλεύουμε είναι στα χέρια μας.

Οι συναδέλφισσες-συνάδελφοι μεταταγμένοι δεν μπορούν να επιστρέψουν πουθενά, εφόσον δεν υπάρχουν οι οργανικές που κατείχαν.

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας.

Ο σύλλογός μας στηρίζει  την ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Υπουργείο Παιδείας  την ΤΡΙΤΗ 19/05  στις 9 π.μ

Κηρύσσουμε στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση.