Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τη δίκη των Αυτόνομων Εθνικιστών

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8/6, στο Εφετείο Αθηνών, η δίκη της φασιστικής ομάδας Αυτόνομοι Εθνικιστές.  Πρόκειται no fascism__web(3) (1)για την περίφημη υπόθεση της Πανόρμου, όταν τον Γενάρη του 2010 η παραπάνω συμμορία επιτέθηκε σε αντιφασιστική συγκέντρωση την οποία καλούσαν πλήθος σωματείων και φορέων της περιοχής.

Η δίκη διεκόπη και συνεχίζεται στις 30 Ιούνη. Η πρώτη μέρα έδειξε ότι απαιτείται πλατιά δημοσιοποίηση, μαζική κινηματική καμπάνια και κινητοποίηση για την καταδίκη των φασιστών.

Η έκβαση της δίκης αυτής είναι καίριας σημασίας. Ενδεχόμενη απαλλαγή των νεοναζί θα αποθρασύνει τους φασίστες και τους πάτρωνες τους, θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τον κόσμο της περιοχής, το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Τη στιγμή που διεξάγεται η κεντρικής σημασίας δίκη της Χρυσής Αυγής (στην οποία συμμετέχουν και αρκετοί από τους δικηγόρους των Αυτόνομων Εθνικιστών υπερασπίζοντας κι εκεί νεοναζί ταγμάτων εφόδου), τη στιγμή που οι φασιστικές επιθέσεις αυξάνονται και πάλι στις γειτονιές της Αθήνας, είναι πολύ σημαντικό να καταδικαστεί παραδειγματικά η ναζιστική συμμορία των Αυτόνομων Εθνικιστών για την πρώτη και – ως τώρα τελευταία – ανοιχτή επίθεση που έχει γίνει ποτέ σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση. Σε κάθε γειτονιά οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες για να διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και οι φασίστες πρέπει να ξέρουν ότι όταν το αμφισβητούν αυτό, όχι μόνο θα αποκρούονται αλλά και θα τιμωρούνται. Γι’ αυτό η δίκη αυτή αφορά όλο το κίνημα, κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, και όχι μόνο τα θύματα της επίθεσης. Να είμαστε όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει τη δεύτερη μέρα της δίκης, Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, στις 30 Ιούνη, στις 9 π.μ. το πρωί.

Σήμερα είναι σαφές σε όλους ποια είναι η δράση αυτών των ομάδων. Είτε πρόκειται για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, είτε για τα παρακλάδια τους όπως οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές», οι φασιστικές συμμορίες υπηρετούν ενώ αποτελούν την πιο ακραία πολιτική έκφραση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, κρύβονται πίσω από μια δήθεν αντισυστημική ρητορική για να καλύπτουν τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλόφιλων, αντιρατσιστών και  φυσικά εναντίον του οργανωμένου εργατικού κινήματος. Οι φασιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά πληθαίνουν ξανά στις γειτονιές της Αθήνας. Είναι υπόθεση όλων μας  να τους απομονώσουμε άμεσα!

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτούμε να καταδικαστούν όλοι οι φασίστες εγκληματίες! Κάθε απόφαση είναι και ένα πλήγμα στα τάγματα εφόδου τους και μια ακόμα απόδειξη για το ποιοι πραγματικά είναι. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, θέλουμε οι γειτονιές μας να έχουν ως πρόταγμα την αλληλεγγύη και όχι το ρατσιστικό μίσος. Έλληνες και μετανάστες συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματα μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Να καταδικαστούν οι φασιστικές συμμορίες!

Γειτονιές αλληλεγγύης, όχι φασιστικού μίσους!

Την Τρίτη 30 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη των «Αυτόνομων Εθνικιστών». Είναι η γνωστή υπόθεση «της Πανόρμου», όταν τον Γενάρη του 2010 η εν λόγω ναζιστική συμμορία επιτέθηκε σε αντιφασιστική συγκέντρωση σωματείων και φορέων των Αμπελοκήπων τραυματίζοντας 3 από τους συγκεντρωμένους.  Πρόκειται για την πρώτη – και μοναδική μέχρι στιγμής –  επίθεση φασιστικού τάγματος εφόδου σε δημόσια συγκέντρωση, η οποία σημειωτέον γινόταν για καταγγελία επίθεσης της ίδιας ομάδας, δυο εβδομάδες πιο πριν, σε ανοιχτή αντιρατσιστική εκδήλωση σχετικά με τον μετέπειτα νόμο Ραγκούση για την Ιθαγένεια! Ήταν εκείνη την περίοδο που όλες οι φασιστικές ομάδες διαγκωνίζονταν μεταξύ τους για το ποια θα ασκήσει τη μεγαλύτερη βία στο δρόμο και έτσι και οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές» θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Τελικά όμως  απωθήθηκαν από τους συγκεντρωμένους και  συνελήφθησαν 45 εξ αυτών – οι 13 εξ αυτών ανήλικοι, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί. Όπως συμβαίνει συνήθως, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οι συλλήψεις οδήγησαν σε πλήρη αδρανοποίηση την εν λόγω ομάδα. 5μιση χρόνια μετά, οι φορείς της περιοχής συνεχίζουμε το συντονισμό μας και απαιτούμε να καταδικαστούν!  Σε μια εποχή που κυριαρχείται από τη δίκη της Χρυσής Αυγής – πρώην μέλη της οποίας στελέχωσαν τους «Αυτόνομους» όπως ο  Δημήτρης Παπαγεωργίου, μόνος προφυλακισθείς λόγω καταδίκης για άλλη επίθεση με την ΧΑ-,  όπου οι επιθέσεις έχουν αρχίσει ξανά (πχ στην μοτοπορεία στον Ασπρόπυργο κα), κάθε καταδίκη κόβει την όρεξη στους τραμπούκους και φτιάχνει το κοινωνικό και πολιτικό υπόβαθρο για την οριστική συντριβή όλων των συμμοριών.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση την Τρίτη 30 Ιουνίου, έξω από το Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) στις 8.30πμ, για να κάνουμε σαφές ποια είναι η θέληση των κατοίκων της περιοχής. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων

Β’ ΕΛΜΕ Αθηνών

Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός»

Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αντίστασης 7ης δ.κ.

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό 7ης δ.κ.