Οι ιστοσελίδες των μουσείων

Μουσείο της Ακρόπολης

http://www.theacropolismuseum.gr/

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου ξεκινούν τον Οκτώβριο 2011 για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2011-2012. Στόχος τους είναι η δημιουργική επαφή των παιδιών με τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και με τους χώρους του Μουσείου.


 

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

http://www.namuseum.gr/

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείοείναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.

Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου.

 

Οι πλούσιες συλλογές του, που απαριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

 

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

http://www.byzantinemuseum.gr/el/

Η συλλογή του μουσείου περιέχει σημαντικό αριθμό αντικειμένων (περίπου 30.000) όπως φορητές εικόνες,  γλυπτά, κεραμικά, εκκλησιαστικά υφάσματα, ζωγραφικά έργα, μικροτεχνία και αρχιτεκτονικά μέλη (τοιχογραφίες και ψηφιδωτά).


 

Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

http://www.nma.gr/

-Tο νόμισμα στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και oι κουκουβάγιες του Nομισματικού Mουσείου.

-Tο νόμισμα της αρχαίας Aθήνας

Eίναι τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν σχολικές ομάδες μαθητών 9 – 18 ετών, ομάδες με ειδικές ανάγκες, καθώς και ομάδες φοιτητών.

 

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 http://www.emst.gr

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΕΜΣΤ πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και οικογένειες, παιδικά εργαστήρια, ξεναγήσεις για ενήλικες και σεμινάρια εκπαιδευτικών με στόχο να συμβάλουν στην ανακάλυψη και εξοικείωση του κοινού όλων των ηλικιακών κατηγοριών με τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή τέχνη.

 

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

 http://www.hcm.gr/

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για διαφορετικές ομάδες κοινού μέσα στο Παιδικό Μουσείο, σε άλλα μουσεία αλλά και σε άλλους χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης.

 

Μουσείο Μπενάκη

http://www.benaki.gr

Το Τµήµα Εκπαιδευτικών Προγραµµάτων
του Μουσείου Μπενάκη

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1978, οργανώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα προγράμματα για παιδιά στους χώρους του Μουσείου.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έκτοτε απευθύνονται σε σχολικές ομάδες όλων των τάξεων και πραγματοποιούνται στην Προϊστορική, Αρχαία Ελληνική και Ρωμαϊκή Συλλογή, τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή, τη Νεοελληνική, στη Συλλογή Ιστορικών Κειμηλίων και τη Συλλογή Ζωγραφικής, Σχεδίων και Χαρακτικών.

Με οπτικοακουστικά μέσα και ειδικά σχεδιασμένα έντυπα, παιδιά 4 -17 χρονών γνωρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό και τη σύγχρονη τέχνη, ενώ ταυτόχρονα μυούνται στο μουσειακό χώρο. Μουσειοπαιδαγωγοί ζωντανεύουν τα εκθέματα, παρακινώντας τα παιδιά να παρατηρήσουν, να προβληματιστούν, να εκφραστούν και να αυτενεργήσουν. Κατάλληλα σχεδιασμένα προγράμματα απευθύνονται και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

 

Πολεμικό μουσείο Αθηνών
http://www.warmuseum.gr/

Το Πολεμικό μουσείο Αθηνών παρουσιάζει στο κοινό πολεμικά κειμήλια, αλλά και την ιστορία των πολέμων. Τα εκθέματα αποτελούν συλλογή του στρατού της Ελλάδας, αλλά και άλλων αρχαίων πολιτισμών, όπως της Κίνας και της Ιαπωνίας.