Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ KAI ΡΗΞΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ KAI ΤΟ ΔΝΤ

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου αποτέλεσε κομβικό σημείο της κεντρικής πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης.

Μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα εκβιασμών, οικονομικού μποϋκοτάζ και κοινωνικού πολέμου, στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μας με εκκωφαντικό τρόπο, βροντοφώναξε ένα μυριόστομο ΟΧΙ στη νέα κοινωνική λεηλασία:

  • ΟΧΙ στη χειροτέρευση –  «κούρεμα» της ζωής των εργαζομένων
  • ΟΧΙ στη λιτότητα και την ανεργία
  • ΟΧΙ στην αποδόμηση της Δημόσιας Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης
  • ΟΧΙ  στα παλιά και νέα μνημόνια
  • ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο με την εποπτεία της Ε.Ε.

 

Όμως, την ίδια στιγμή που ο λαός αποφασίζει να πει όχι στην κοινωνική καταστροφή, την ίδια στιγμή που ο λαός έδωσε νικηφόρα τη μάχη αναδεικνύοντας τεράστια αποθέματα αγωνιστικότητας και αστείρευτες δυνάμεις για αποφασιστικό ταξικό αγώνα, η κυβέρνηση, γυρνά την πλάτη της στην ετυμηγορία του δημοψηφίσματος! Η νέα συμφωνία που προτείνει η κυβέρνηση στην ΕΕ και το ΔΝΤ, και ζητά την έγκριση της Βουλής στα πλαίσια της «εθνικής συναίνεσης» είναι ένα νέο σκληρότατο μνημόνιο ύψους 10 έως 12 δις ευρώ! Ένα μνημόνιο που περιλαμβάνει νέους αντιλαϊκούς φόρους, αύξηση ορίων για τη συντάξεις και κατάργηση πρόωρων, ιδιωτικοποιήσεις, ελαστική κοινωφελή εργασία, αναγνώριση και πληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, συνέχιση της λιτότητας, περικοπή δαπανών, μείωση μισθών με αύξηση εισφορών, μέτρα για το ασφαλιστικό!

Δεν υπάρχουν πλέον διλήμματα. Η ρήξη είναι η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος για το εργατικό και λαϊκό κίνημα.  Ρήξη και αντίσταση ενάντια στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης. ΟΧΙ μέχρι τέλους σε κάθε προσπάθεια να εμφανιστούν ως μονόδρομος τα μνημόνια και κάθε νέο αντεργατικό μέτρο.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να δώσει μήνυμα αντίστασης και ξεσηκωμού. Όλοι όσοι είπαμε όχι να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε τις κλεμμένες μας ζωές, με αδιαμεσολάβητο και ανυποχώρητο αγώνα. Η σύγκρουση με την πολιτική της καταστροφής της κοινωνίας, με την πολιτική των μνημονίων και της υποταγής στις αγορές, περνάει από τη ρήξη με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, περνάει υποχρεωτικά από την παύση εξυπηρέτησης του χρέους, την παύση πληρωμών προς τους δανειστές και τη διαγραφή του χρέους. Από μια πολιτική συνολικής κατάργησης μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, από κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, από εθνικοποιήσεις βασικών παραγωγικών μονάδων, από φορολόγηση του κεφαλαίου, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων, από κατοχύρωση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από σταμάτημα του ξεπουλήματος του κοινωνικού πλούτου και ανάταξη όλων των κοινωνικών τομέων.

Τώρα, το ζωντανό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αγωνιστές του κινήματος, όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη κατά των μνημονίων και  της αντιλαϊκής πολιτικής, όλοι όσοι δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ, κόντρα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, πρέπει να συντονιστούμε. Πρέπει να βγούμε στο δρόμο.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή σε όλα τα συλλαλητήρια για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή συμφωνία – μνημόνιο.

 

Καλούμε ξανά, ιδιαίτερα μπροστά στις έκτακτες εξελίξεις, το ΔΣ της ΔΟΕ να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες ώρες και να υλοποιήσει την απόφαση της 84ης Γενικής Συνέλευσης ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία-μνημόνιο. Να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και να πάρει πρωτοβουλίες συντονισμού των Ομοσπονδιών.