ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η 5η Ιουλίου ήταν μια συγκλονιστική ημέρα. Σαν ελληνικός λαός είπαμε ξανά ένα μεγάλο  ΟΧΙ σε όσους καταστρέφουν τις ζωές  μας. Ένα τεράστιο ΟΧΙ στου εκβιασμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ντόπιων συνεργατών τους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΑΝΑΛΙΑ, που προσπαθούσαν να μας πείσουν να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ υποταγής. Η πλειοψηφία του λαού αποδείξαμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν τρομοκρατούμαστε. Το ΟΧΙ του λαού ήταν ενάντια:

● Στο σάπιο πολιτικό σύστημα που σύσσωμο  υπεράσπισε το ΝΑΙ και όχι συνεννόησης με το σκυλολόι των μνημονιακών κομμάτων.

● Στην λιτότητα, κατά των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και όχι για τη συνέχισή τους.

Μετά το βροντερό ΟΧΙ του λαού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα να υπογράψει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συμφωνία με την ΕΕ, διότι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μια τέτοια συμφωνία θα είναι ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ. Η ΕΕ και το ΔΝΤ αποδεικνύουν κάθε μέρα, πως ΔΕΝ θέλουν καμία φιλολαϊκή συμφωνία. Θέλουν απλά, να μετατρέψουν για δεκαετίες, την χώρα και τις ζωές μας σε αναλώσιμο είδος, σε υπηρέτες, για να βγάζει κέρδη το κεφάλαιο. Όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το όχι του λαού κόντρα στους εκβιασμούς και στο συμβιβασμό αναζητώντας ένας άλλον δρόμο που θα βάζει μπροστά τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.

Μπροστά μας μπαίνουν 2 δρόμοι: Ή υποταγή και υπογραφή ταπεινωτικής συμφωνίας στο όνομα της «πάση θυσία παραμονής στο ευρώ» ή καμία νέα θυσία και ρήξη για έναν άλλο δρόμο.

Ο λαός του όχι πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δικαίωσης του, με κοινή πάλη και αγώνα  ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και την “εθνική συναίνεση” για την επιβολή τους. Με εργατική λαϊκή αντεπίθεση να επιβάλουμε τις ανάγκες μας. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι όλος ο λαός που στήριξε το ΟΧΙ κόντρα σε όλα τα μνημόνια, πρέπει να οργανωθούμε σε μια μεγάλη ενωτική λαϊκή πρωτοβουλία του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

  • ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ
  •  ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ», ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (π.χ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ιδιωτικοποιημένων ΔΕΚΟ) ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΚΑΝΑΛΙΑ
  • ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΔΝΤ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε στην κινητοποίηση ενάντια στην  ψήφιση προαπαιτουμένων για τη νέα μνημονιακή συμφωνία, την Τετάρτη 22/7 στις 19.30 στο Σύνταγμα.Το πρωί θα είμαστε αλληλέγγυοι στη δίκη συναγωνιστή μας που συνελήφθη στην κινητοποίηση της 15/7.