Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάλεσμα συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ Λεκανοπεδίου Αττικής για το ζήτημα φτωχοποίησης των μαθητών

Στην περίοδο που οξύνεται και βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, εντείνονται τα φαινόμενα φτωχοποίησης των μαθητών μας. Οι Σύλλογοί μας, τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με το συνεχή αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών και μνημονιακών πολιτικών που ευθύνονται για την ανεργία, τη φτώχεια και την ανέχεια των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, ανέπτυξαν και δομές αλληλεγγύης αλλά και διεκδικήσεις για την οργάνωση ενός μόνιμου συστήματος σίτισης και περίθαλψης των φτωχών μαθητών μας.

 

Από την πλευρά μας, σαν Σύλλογος, διαμορφώσαμε το αίτημα για κρατικό πρόγραμμα σίτισης και ιατρικής περίθαλψης για όλα τα σχολεία  που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένας μαθητής μας πεινασμένος ούτε ένα παιδί χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, διεκδικούμε την επαναλειτουργία του προγράμματος σίτισης των σχολείων του Δήμου Αθηναίων, μέσω του Βρεφοκομείου.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση και αναλογιζόμενοι την ευθύνη μας ως πρωτοβάθμια σωματεία της εκπαίδευσης, καλούμε σε σύσκεψη τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου Αττικής τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, στις 7μμ, στα γραφεία της ΔΟΕ. Στόχος μας είναι να οργανώσουμε άμεσα κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές λύσεις στο ζήτημα αυτό.

Με το παρόν ενημερώνουμε και την Ομοσπονδία για την ανάγκη χρήσης  της αίθουσας συσκέψεων.