Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Για το προσφυγικό ζήτημα

 rsz_syrian_prosfyges

Ζούμε σήμερα το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης πληθυσμών στην περιοχή μας από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι λαοί στη γειτονιά μας ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην άλλη μεριά της Μεσογείου έχουν ήδη αφανιστεί από τις βόμβες, τις ασθένειες, την πείνα και την καταστροφή. Ως αποτέλεσμα των άθλιων και απάνθρωπων συνθηκών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητά τους, αναπτύσσεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό και προσφυγικό κύμα. Το κύμα αυτό θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο όσο θα γενικεύονται και θα εξαπλώνονται οι πόλεμοι και η φτώχεια.

Ο ιμπεριαλισμός και το κεφάλαιο, με την απόλυτη συνεισφορά των κρατών και των διεθνών οικονομικών και στρατιωτικών οργανισμών, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν περιοχές ολόκληρες, δημιουργώντας πολεμικές συγκρούσεις, ευνοώντας φυλετικούς και θρησκευτικούς ανταγωνισμούς καθώς και φασιστικές οργανώσεις με στόχο την εκμετάλλευση των περιοχών αυτών για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης και την τόνωση της κερδοφορίας τους.

Η βαρβαρότητα της πολιτικής τους, είτε εκφράζεται με απευθείας βομβαρδισμούς είτε μέσω της οικονομικής υπερεκμετάλλευσης των λαών αυτών, οξύνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται το κύμα των φτωχών και διωκόμενων προσφύγων και μεταναστών. Οι πόλεμοι και η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστές και οι ολιγάρχες διώχνουν τους λαούς από τον τόπο τους.

 afisa 15-10 (1)

Σε αυτές τις συνθήκες εκτιμούμε ότι πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αγωνιστούμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς. Να οργανώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

  • Συμμετέχουμε στο συντονισμό Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ-σωματείων-φοιτητικών συλλόγων για το ζήτημα αυτό. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ειδικότερα, την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, 18.00, στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, και πορεία στην ΕΕ.

 

  • Για τα σχολεία του Ζωγράφου: Ενισχύουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα σχολεία του Ζωγράφου

 

  • Για τα σχολεία των Αμπελοκήπων: Συγκεντρώνουμε υλικό στα σχολεία των Αμπελοκήπων (εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερό, αφρόλουτρα και σαμπουάν, οδοντόβουρτσες – οδοντόκρεμες, μπισκότα – χυμούς, σερβιέτες – πάνες – μωρομάντηλα – μπιμπερό, αδιάβροχα). Σχολεία συγκέντρωσης του υλικού: 12ο Δ.Σχ. Αθηνών, 106ο Δ. Σχ. Αθηνών.

 

  • Οργανώνουμε μαθήματα στις τάξεις μας με αντίστοιχες θεματικές: πόλεμος, ειρήνη, προσφυγιά, μετανάστευση. Οργανώνουμε διδακτικό υλικό και το αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας.