Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Μέτωπο αγώνα ενάντια στη μνημονιακή καταιγίδα !

Ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων, χιλιάδες παραμένουν τα κενά στα σχολεία μας. Βιώνουμε αυτές τις ημέρες τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και επιδεινώνεται σε όλους τους χώρους του δημόσιου, στην εκπαίδευση, την υγεία, στους  ΟΤΑ, με τα τεράστια κενά και ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, το μπαράζ εκχωρήσεων και ιδιωτικοποιήσεων και τόσα άλλα.

 

Από την άλλη πλευρά, οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ανοίγουν το δρόμο για μπαράζ αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων, στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στο μισθολόγιο.

 

Όσο αφορά τη δημόσια εκπαίδευση, οι δηλώσεις του νέου υπουργού παιδείας σηματοδοτούν ότι:

 

–         η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καλύψει το σύνολο των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό

–         το πολυνομοσχέδιο Μπαλτά που καταργούσε ένα τμήμα έστω του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, μπαίνει στο ψυγείο

 

Ταυτόχρονα, πρωθυπουργός και υπουργός παιδείας εξήγγειλαν έναν ακόμα «εθνικό διάλογο» για την παιδεία. Γνωρίζουμε καλά, ότι όποτε ξεκίνησαν παρόμοιες διαδικασίες διαλόγου, κατέληξαν σε ακραία αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Θέλουμε ωστόσο να επισημάνουμε και κάτι ακόμη. Αφού τα κλιμάκια της τρόικας ελέγχουν τα υπουργεία, στα πλαίσια των μνημονιακών συμφωνιών, επί της ουσίας δηλαδή ελέγχουν, καθοδηγούν το κυβερνητικό έργο και καθορίζουν τις κατευθύνσεις του σε όλους τους τομείς, για ποιο «διάλογο» μας μιλάει η κυβέρνηση; Το εκπαιδευτικό κίνημα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες δεν έχουν κανένα λόγο να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια τέτοια παρωδία!

 

Αντίθετα, σήμερα υπάρχει η αναγκαιότητα να οργανωθεί άμεσα η αγωνιστική απάντηση των εργαζόμενων στην αντεργατική – αντιλαϊκή  καταιγίδα που προωθεί η κυβέρνηση, με  όλα τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου.

 

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, τις συλλογικότητές τους σε  κάθε χώρο και κλάδο, μέσα από τη διαμόρφωση ενός ευρύτατου κοινωνικού μετώπου μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάστασή. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν συνολικά την πολιτική του  Κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλουν.

 

  • Καλούμε σε μαζική και ενωτική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 14 Οκτώβρη, στις 1μμ

 

  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργίες και κινητοποιήσεις που οργανώνονται για την επόμενη περίοδο.

 

  • Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες συντονισμού σωματείων για την κλιμάκωση του αγώνα