Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κάλυψη τώρα όλων των κενών. Κάλυψη των κενών όλων των ειδικοτήτων!

Με την αγωνιστική, συντονισμένη και επίμονη προσπάθειά τους, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης της Τρίτης 21/10 στο Υπουργείο Παιδείας, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων επιδίωξαν να πάρουν απάντηση για το θέμα των εκατοντάδων κενών στα σχολεία της χώρας και τις κινήσεις του ΥΠΕΘ για τον αποκλεισμό από την κάλυψη προσλήψεων ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ των περιοχών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Νότιου Αιγαίου.

 

Καμιά ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε. Το υπουργείο Παιδείας κάνει προσλήψεις με το σταγονόμετρο και κρατά όμηρους τους εκπαιδευτικούς καταδικάζοντας τους στην ανεργία και την ανασφάλεια. Προτεραιότητά του είναι οι δεσμεύσεις του βάρβαρου 3ου μνημονίου που προωθεί ένα φτηνό σχολείο, συχνά χωρίς εκπαιδευτικούς, προθάλαμο του μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

 

Καλούμε την Πέμπτη 22/10, στις 20.30, σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. Στηρίζουμε τον αγώνα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.