Λαοθάλασσα διαδηλωτών ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές

Δεκάδες χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ και τρίτο μνημόνιο. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν τα συνδικάτα ήταν εξαιρετικά μαζικές. Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών  και το εκπαιδευτικό μπλοκ των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ που συγκεντρώθηκαν στην Κλαυθμώνος (Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”, Αμαρουσίου, Γλυφάδας – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δελμούζος, Πειραιά “Η Πρόοδος”, Καλλιθέας – Μοσχάτου, κ.α.)

Οι ΓΣ των εκπαιδευτικών που γίνονται αυτό το διάστημα, καθώς και οι συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων και ο συντονισμός τους έχουν τον πρώτο λόγο για την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

thalassa_16

1447334572_ekso-660x336

Τον τόνο στις διαδηλώσεις έδωσαν οι αντιδράσεις κατά της περικοπής των συντάξεων και υπέρ του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με πανό όπως «να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα», να μη γίνει καμιά περικοπή στους κουτσουρεμένους μισθούς, καμιά θυσία γα το ευρώ, ενώ το σύνθημα που ακουγόταν περισσότερο ήταν όχι στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ.

Περίπου δυο ώρες, περνούσαν τα μπλοκ των απεργών μπροστά από τη Βουλή, ξεκινώντας από τις συγκεντρώσεις σε Κλαυθμώνος, Ομόνοια, Πολυτεχνείο, Μουσείο.

απεργία 12 11 β

απεργία 12 11 γ

απεργία 12 11 α

απεργία 12 11 δ