Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο παιδείας – φωτορεπορτάζ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση που καλούσαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν να γίνουν άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά και μαζικοί διορισμοί για τη νέα σχολική χρονιά. Να αποσυρθεί η διάταξη για τα τμήματα ένταξης. Τέλος, κατήγγειλαν τη συκοφαντική εκστρατεία του υπουργείου ενάντια στους εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ο υπουργός υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή εντός 15 ημερών χωρίς την πραγματοποίηση κανενός διαλόγου, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για την Eιδική Aγωγή δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να την αποσύρει ενώ κάνοντας αναφορά στα χιλιάδες κενά δήλωσε ότι  «η εικόνα με ( τα υπαρκτά) κενά δεν είναι εικόνα διάλυσης των σχολείων, είναι λιγότερα από πέρσι και πρόπερσι και δεν επηρεάζουν τη κύρια λειτουργία του σχολείου, δεν είναι στην καρδιά του σχολικού  συστήματος ».

DSC_0517

DSC_0536

DSC_0531

DSC_0519

DSC_0522

DSC_0523

DSC_0527

DSC_0529DSC_0528