Δελτίο τύπου σύσκεψης σωματείων – φορέων Ζωγράφου για το ασφαλιστικό

Δελτίο τύπου

Μετά από σχετική πρόσκληση της Στ΄ ΕΛΜΕ, πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου συνάντηση εκπροσώπων και μελών, σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου. Η συνάντηση συνεχίστηκε, μετά από συμφωνία των συμμετεχόντων, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων, η Στ ΕΛΜΕ, ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και οι Εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας Δήμου Ζωγράφου.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε:

  1. Να υιοθετηθεί σαν βάση κοινής συνεύρεσης και δράσης των σωματείων, συλλογικοτήτων και φορέων της πόλης, το σχετικό κείμενο – πρόσκληση της Στ ΕΛΜΕ (παρατίθεται στο τέλος του δελτίου τύπου)
  2. Να εκδοθούν αφισάκια και πανό με τα συνθήματα αυτού του κειμένου («Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση – δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Oύτε βήμα πίσω! – την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν σε βάρος όλων των εργαζομένων και του λαού»
  3. Να οργανωθούν εξορμήσεις και περιοδείες στις γειτονιές με αφετηρία την πλ. Γαρδένια, αλλά και τοπική συγκέντρωση των σωματείων, συλλογικοτήτων, φορέων
  4. Να οργανωθεί εκδήλωση με επίκεντρο το θέμα του ασφαλιστικού αλλά και της ελαστικής εργασίας, στα τέλη Φεβρουαρίου
  5. Να απευθυνθούμε ξανά και στα υπόλοιπα σωματεία και φορείς της πόλης ώστε να υπάρχει καθολική συμμετοχή στον αγώνα

 

Παρακάτω το κείμενο της Στ ΕΛΜΕ που υιοθετήθηκε:

 

“Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση – δεν είναι για παζάρια και για διάλυση”

Αγαπητοί εργαζόμενοι, συνταξ/χοι, νέοι/ες απευθυνόμαστε σε σας: 

γιατί ΟΛΟΙ είμαστε αντιμέτωποι με την νέα “μεταρρύθμιση” στο ασφαλιστικό που κατεδαφίζει την  έννοια της κοινωνικής ασφάλισης από τα θεμέλια και υπονομεύει κι άλλο την εργασία. 

γιατί από το 1992 οι αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις  Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου- Κουτρουμάνη κ.ά.  κάθε φορά μας έλεγαν ότι “εξασφαλίζουν” τη βιωσιμότητα του συστήματος για 30 χρόνια! ενώ το υπονόμευαν, για να έρθει η σημερινή μεταρρύθμιση να δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση. 

γιατί ξέρουμε ότι το νομοθέτημα που θα φτάσει τελικά στη Βουλή, θα είναι ακόμα χειρότερο από  την πρόταση της Κυβέρνησης, μετά τη “διαπραγμάτευση” με EE και ΔΝΤ. 

γιατί ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ άμεσα και έμμεσα

 Στην καταιγίδα που τα σαρώνει όλα, πρέπει να συναντηθούμε όλοι μαζί.

Επειδή τίποτα δε θα ΄ναι ίδιο αν αφήσουμε αυτό το έκτρωμα να περάσει

Επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να χαρίσουμε τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, να συμβάλουμε στον ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το ασφαλιστικό – λαιμητόμος, να ΜΗ φτάσει καν στη Βουλή. 

Για δημόσια κοινωνική Ασφάλιση για όλους

 Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τη δράση μας , στη δουλειά και τη γειτονιά, στις κινητοποιήσεις και απεργίες.

 

Oύτε βήμα πίσω! – την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, κέρδισαν και συνεχίζουν να κερδίζουν σε βάρος όλων των εργαζομένων και του λαού.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

συνάντηση Κυριακή 31/1/2016 στο 1ο ΕΠΑΛ Ζωγράφου ώρα 11.00 π.μ. ΣΤ’ ΕΛΜΕ