Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η εκδήλωση – συζήτηση σωματείων – φορέων – συλλογικοτήτων Ζωγράφου για το ασφαλιστικό

FB_IMG_1459435280920
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό σωματείων – φορέων – συλλογικοτήτων της πόλης, την οποία συνδιοργάνωσε και στήριξε και ο Σύλλογός μας.
Ο Αντώνης Μακρής, εκ μέρους των Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Δήμου Ζωγράφου, ανέπτυξε αναλυτικά την πραγματικότητα που βιώνει η νέα γενιά της εργατικής τάξης, τις πολιτικές ευέλικτης και ελαστικής απασχόλησης, τους αγώνες που δίνονται όλο το τελευταίο διάστημα από τους ελαστικά εργαζόμενους στους Δήμους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και τις προσπάθειες και δυσκολίες συνδικαλιστικής συγκρότησης και ένταξης στα συνδικάτα αυτών των συναδέλφων.
Ο Τάσος Σταυρόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, ανέπτυξε διεξοδικά τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που ανατρέπουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και κατεδαφίζουν ότι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση ενώ ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στο ζήτημα της κλοπής των αποθεματικών των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Τόνισε με έμφαση το συμπέρασμα πως «βρισκόμαστε στην προ Σικάγο εποχή» καταδεικνύοντας την πορεία ανατροπής των δικαιωμάτων που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς ταξικούς αγώνες ενός και πλέον αιώνα.
Και οι δυο εισηγήσεις επισήμαναν ότι στόχος σήμερα είναι η εργασία χωρίς δικαιώματα και η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και κατέδειξαν την ανάγκη για κοινούς αγώνες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι της πόλης. Πλήθος τοποθετήσεων από πολλούς εργαζόμενους ανέδειξαν την ανάγκη για κοινή μετωπική δράση και σε επίπεδο πόλης. Η πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογός μας για κοινή λαϊκή κινητοποίηση στην Πλ. Γαρδένια με θέμα το ασφαλιστικό στην κατεύθυνση συσπείρωσης δυνάμεων και κορύφωσης του αγώνα, έγινε αποδεκτή από όλους-ες. Τα σωματεία και οι συλλογικότητες που συμμετείχαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη συνάντηση ώστε να οργανωθεί η κινητοποίηση και να κληθούν και τα υπόλοιπα σωματεία και οι φορείς της πόλης.

FB_IMG_1459435308122

FB_IMG_1459435295491

FB_IMG_1459435322708

FB_IMG_1459435335671