Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ψήφισμα για την αποφυλάκιση του στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά

           images-stories-products-523976733d5bf_picture_035

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ καταγγέλλει την αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

Η αποφυλάκιση του έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων γι’ αυτή την εξέλιξη.

Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές στο Πέραμα και όχι μόνο.

To κατηγορητήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει δεκάδες τραμπούκικες και τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, μαζικά πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ελάχιστο μόνο δείγμα της εγκληματικής δράσης που έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες η νεοναζιστική αυτή συμμορία.

Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπτουν. Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου, το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του.

Ο φασισμός δε χωράει στη ζωή μας, μας κάνει υπανθρώπους και δε μας δίνει καμία λύση. Ονειρευόμαστε μια ζωή βασισμένη στη  συλλογικότητα, τον αγώνα και την αλληλεγγύη!

Στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις γειτονιές, να μην αφήσουμε το φασισμό να σηκώσει κεφάλι!

mi1