Α΄ Σύλλογος Αθηνών: συμμετέχουμε στην πορεία ανέργων και εργαζομένων Πάτρα – Αθήνα

patra

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, να ηγηθούν στην πορεία ανέργων και εργαζομένων Πάτρα – Αθήνα, ενάντια στην ανεργία.

Δηλώνουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία για αγώνα ενάντια στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα και έχει χτυπήσει την πόρτα σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.

Ο αγώνας ενάντια στην ανεργία, είναι μέρος του συνολικού αγώνα ενάντια στις μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές και ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Στο χώρο της εκπαίδευσης, με δεκάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες άνεργους και τα σχολεία να λειτουργούν με χιλιάδες κενά, ο αγώνας αυτός εκφράζεται με το αίτημα για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, με τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στην ανεργία και στην μεγάλη διαδήλωση – συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6μ.μ.

Καλούμε τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νέους, αναπληρωτές συναδέλφους – μέλη μας, να συμμετέχουν μαζικά.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, τσακίζει ακόμα περισσότερο τους μισθούς μας, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, το δικαίωμά μας στη σύνταξη, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις, φέρνει οδοστρωτήρα μέτρων που δεν αφήνουν καμία λαϊκή οικογένεια στο απυρόβλητο. Καταδικάζει στην ανεργία ή στη μισοδουλειά, στα διάφορα προγράμματα ψευτοκατάρτισης, στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, εξασφαλίζοντας για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο, στρατιές τσάμπα και ανασφάλιστων εργατών!

Η πάλη για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ !