Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

07-04-2016

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τα τμήματα ένταξης

Μετά τις αντιδράσεις Συλλόγων Π.Ε. και της ΔΟΕ (βλ. ανακοίνωση του Συλλόγου μας εδώ), νέα διευκρινιστική εγκύκλιο απέστειλε η αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  σχετικά με τη διαδικασία ίδρυσης Τμημάτων Ένταξης.
Η νέα διευκρινιστική εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά :

«Σχετικά με τη διατήρηση ή την κατάργηση ήδη ιδρυθέντος με ΦΕΚ και λειτουργούντος 2ου ΤΕ στην ίδια σχολική μονάδα, οι Διευθυντές Εκπ/σης κατά την αξιολόγηση των προτάσεών τους, να λάβουν υπόψη τους την ύπαρξη ή μη του μέγιστου αριθμού των 12 μαθητών με σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία, στο σύνολο των μαθητών της σχολικής μονάδας.

Σχετικά με το φορέα έκδοσης των γνωματεύσεων ισχύουν οι γνωματεύσεις των ΚΕΔΔΥ και των Ιατροπαιδαγωγικών Υπηρεσιών, εφόσον υπάρχει αδυναμία των ΚΕΔΔΥ να ικανοποιήσουν αιτήματα διάγνωσης» 

Πρόκειται ασφαλώς για μια εξέλιξη που προέκυψε από την πίεση και τις καταγγελίες  των Συλλόγων ΠΕ,  με εμφανές  όμως το στοιχείο της ασάφειας αφού δεν διασφαλίζεται ρητά η διατήρηση της λειτουργίας των τμημάτων ένταξης της περιοχής μας αλλά μετατίθεται η διαδικασία αυτή τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Επιμένουμε στην υπεράσπιση των τμημάτων ένταξης και στο σύνολο των αιτημάτων μας για την ειδική αγωγή ( ίδρυση Τ.Ε σε όλα τα σχολεία και δεύτερο Τ.Ε σε όσα σχολεία και νηπιαγωγεία υπάρχει ανάγκη , μόνιμοι  διορισμοί σε όλες τις δομές ειδικής εκπαίδευσης και αγωγής  κ.α.) 

 

 

Comments are closed.