Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ !

υπουργείο4

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής,Τετάρτη 20/4/2016, 2μμ

  • Υπουργείο Παιδείας, Πέμπτη 21/4/2016, 12 το μεσημέρι

Πάνω από 1000 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, συμμετείχαν στη συγκέντρωση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ στο υπουργείο παιδείας την Παρασκευή 15 Απρίλη, διεκδικώντας:

• μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών
• να μην προχωρήσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για το σχολείο με στόχο τη συρρίκνωση μορφωτικών δικαιωμάτων και εργασιακών κατακτήσεων στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών
• να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάθεση τροπολογίας που πετά χιλιάδες αναπληρωτές έξω από την εκπαίδευση
• να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην τροπολογία για τα νηπιαγωγεία
Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, ο υπουργός παιδείας επέμεινε ότι δεν θα αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία, ότι θα καταθέσει τη διάταξη για τις προσλήψεις για ψήφιση, γιατί τον δεσμεύει η απόφαση του ΣτΕ ενώ δεν έδωσε αριθμό μόνιμων διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά ούτε αναπληρωτών, επιβεβαιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις για μηδενικούς διορισμούς και δραστικές περικοπές προσλήψεων αναπληρωτών με αποτέλεσμα χιλιάδες αναπληρωτές να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.

Οι τελευταίες κινήσεις του υπουργείου παιδείας για τη λειτουργία του σχολείου, τους διορισμούς, τον τρόπο πρόσληψης, την οργανικότητα των νηπιαγωγείων, τα τμήματα ένταξης, δεν είναι παρά τροχιοδεικτικές βολές μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει. Η δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, μετατρέπεται για μια ακόμα φορά τα τελευταία 6 χρόνια σε πεδίο βολής από το μνημονιακό καθεστώς.

Κοινός παρανομαστής των τελευταίων μέτρων αλλά και όσων θα ακολουθήσουν είναι η ριζική περικοπή προσωπικού, η ελαχιστοποίηση του κόστους και η παραπέρα αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Εδώ θυσιάζονται, παιδαγωγικές αρχές, μορφωτικές ανάγκες, στοιχειώδεις και αυτονόητες αρχές λειτουργίας, εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
Εδώ τσαλαπατιούνται οι ζωές και το εργασιακό παρόν και μέλλον των νέων συναδέλφων μας αναπληρωτών που τελούν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, περιπλάνησης και ανασφάλειας και αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι. Με την ίδια ευκολία που οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δημιουργούσαν πολλούς τύπους σχολείων με μοναδικό στόχο την αξιοποίηση κονδυλίων και την προώθηση του φθηνού ευέλικτου σχολείου της αγοράς, η σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση ετοιμάζεται να “προσαρμόσει” και πάλι ωράριο, ωρολόγιο πρόγραμμα, διδακτικές αρχές και στόχους, στις απαιτήσεις των “θεσμών”! Και αυτή η ατιμωτική και αντιεκπαιδευτική προκρούστεια “προσαρμογή”, προωθείται και πάλι, στο όνομα δήθεν της δημόσιας εκπαίδευσης και των σύγχρονων αναγκών της!

Στο δημόσιο σχολείο δεν υπάρχουν αναλώσιμες παιδαγωγικές αρχές ούτε αναλώσιμοι εκπαιδευτικοί! Κανένας και καμία συνάδελφος δεν περισσεύει!
Παλεύουμε για το ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών. Για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και το ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο.
Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην παιδεία και την κοινωνία.

• Να ανακληθούν άμεσα οι τροπολογίες, οι διατάξεις και οι προτάσεις για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, για τα νηπιαγωγεία και για τα τμήματα ένταξης.
• Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – καμιά απόλυση αναπληρωτή – πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή
• Στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, (Τσόχα 10), την Τετάρτη 20/4/2016 στις 2μμ

• Στη συγκέντρωση στο Υπουργείο την Πέμπτη 21/4/2016, στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση της Πέμπτης στο Υπουργείο, το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων και τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή, κηρύσσουμε επιπλέον μια τρίωρη στάση εργασίας πριν (8-11π.μ.) και μετά (2-4.15μ.μ.) την τρίωρη της ΔΟΕ. Επομένως κάθε συνάδελφος μπορεί να αξιοποιήσει την τρίωρη της ΔΟΕ και, συμπληρωματικά, την τρίωρη του Συλλόγου πριν ή μετά την τρίωρη της ΔΟΕ. Με το παρόν ενημερώνουμε και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη στάση εργασίας.