Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Συμπαράσταση στο συνάδελφο Άρη Τσίτσο

Το Δ. Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπ/κών Π. Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στο συνάδελφο  Ά. Τσίτσο, δάσκαλο (υποδιευθυντή)  του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη» και αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Λασιθίου, απέναντι στην επίθεση που δέχεται από μικρό αριθμό γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας με την κατηγορία ότι «ασκεί Bullying  προς μαθητές».

 

Ο Άρης Τσίτσος είναι γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες. Ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους για την υπεράσπιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας. Έχει πρωτοστατήσει και συνεχίζει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου αλλά και κάθε δημόσιου αγαθού, για να έχουν όλα τα παιδιά δικαίωμα στη μόρφωση. Η δράση του αυτή αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του, αφού εκλέγεται επί σειρά ετών σε κάθε θέση για την οποία θέτει υποψηφιότητα (πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», αιρετός στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ, αντιπρόσωπος στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου). Επίσης, η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, καταμαρτυρεί ότι οι κατηγορίες αυτής της μικρής μερίδας γονέων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

 

Θεωρούμε ότι η επίθεση στο συνάδελφό μας Άρη Τσίτσο αφορά στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το δημόσιο δωρεάν σχολείο, στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, των μνημονίων και των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, στηρίζεται από τον καθημερινό μόχθο των εκπαιδευτικών, από την καθημερινή προσπάθεια εκπαιδευτικών και γονέων και από τους κοινούς αγώνες του εκπαιδευτικού και του γονεϊκού κινήματος. Τα περιστατικά μεμονωμένων επιθέσεων γονέων ενάντια σε εκπαιδευτικούς, με αστήρικτες και συκοφαντικές κατηγορίες, με στοχοποίηση εκπαιδευτικών πολλές φορές για να υπηρετηθούν εξωσχολικές σκοπιμότητες, άλλες φορές πάλι ως αντανάκλαση των συκοφαντικών αντιεκπαιδευτικών εκστρατειών των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ, υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον κοινό αγώνα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών/τριών μας. Οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και τα προβλήματα που ανακύπτουν πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσα από το διάλογο και την προσπάθεια αμοιβαίας κατανόησης στο εσωτερικό της σχολικής κοινότητας. Η σπίλωση των εκπαιδευτικών και η καλλιέργεια απαξιωτικού κλίματος απέναντί τους οδηγεί στη διάλυση του τόσο απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος και διαρρηγνύει τη σχέση δασκάλου- μαθητή.

 

 

Η συγκεκριμένη περίπτωση, εκτός όλων των άλλων, είναι ένα ακόμα δείγμα για τα αποτελέσματα του ηθικού πανικού που στοχευμένα και συνειδητά προκαλεί στο κοινωνικό σώμα η ακριβοπληρωμένη εκστρατεία του “Bullying”.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δάσκαλο Άρη Τσίτσο και συντασσόμαστε με το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Ιεράπετρας, το Σύλλογο Διδασκόντων του 4ου Δημ. Σχ. Ιεράπετρας και τη μεγάλη πλειοψηφία των γονέων.