Για την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας

a2

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στην ζωή των άλλων,  … χαρίζοντας αίμα!!!

Σε ευφρόσυνο κλίμα έγινε η αιμοδοσία για την δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ του Συλλόγου μας, την Παρασκευή 15 Απρίλη 2016, από τις 15:00 έως τις 18:00, σε συνεργασία με τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Π.Α. (Μαράσλειο), στο χώρο τους. Οι συνάδελφοι των Πειραματικών, φρόντισαν να ελαφρύνουν το κλίμα και να τo κάνουν ευχάριστο, παρά το μικρό τσίμπημα της σύριγγας, που απαιτείται για να γίνει η αιμοληψία. Το αυτοκόλλητο ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, που έβαζε ο συνάδελφος που αρχοντικά υποδεχόταν τους αιμοδότες στην είσοδο, προϊδέαζε για ό,τι θα ακολουθούσε. Συνάδελφοι, γονείς και φίλοι του Συλλόγου, περίμεναν υπομονετικά να τους δει πρώτα ο γιατρός, πριν ξαπλώσουν στην αναπαυτική καρέκλα της αιμοληψίας, για να χαρίσουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. Το αίμα τους. Έξω στην αυλή, ο Μαθητικός Όμιλος Χορωδιακό και Ορχηστρικό Σύνολο Μαρασλείου, σκορπούσε νότες χαράς, γιατί η Μουσική… «κυλάει στο αίμα μας», όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, Ελένη Αναστασιάδου και Νικολέτα Χαραλαμποπούλου. Αργότερα, ακολούθησε εργαστήριο Origami, από την κ. Δανάη Παντοπούλου, Υπεύθυνη του Μαθητικού Ομίλου Origami Μαρασλείου, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά και ενήλικες. Περίπου είκοσι συνάδελφοι έδωσαν αίμα, ενώ συνολικά προσήλθαν περίπου τους τριάντα. Όλοι τους έφυγαν με «Πάπυρο Ευχαριστιών», φτιαγμένο από τους μαθητές της Β΄2 Τάξης, αλλά και με λαμπερά και αισιόδοξα πρόσωπα. Να τονίσουμε ότι ψυχή της διοργάνωσης, ήταν η αεικίνητη Δ/ντρια κ. Πολυζώη Γεωργία.

Η Τράπεζα αίματος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας του Α΄

Συλλόγου Αθηνών.

Για οποιαδήποτε ανάγκη θα απευθύνεστε στην επιτροπή αιμοδοσίας του συλλόγου μας

ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ      6944906877

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ                       6974191736

ΠΟΛΥΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                       6977961922

Όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν την Παρασκευή, μπορούν και τώρα να δώσουν αίμα στο Λαϊκό Νοσοκομείο  για την τράπεζα αίματος του Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Είναι σημαντικό να υπάρχει απόθεμα αίματος για να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που θα παρουσιάζονται.

Στο παρακάτω link του Εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας υπάρχουν όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα που μπορεί να έχει κανείς για την αιμοδοσία.

http://ekea.gr/become-donor/

Η αρχή έγινε, ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ, αξίζει να το προσπαθήσουμε!

a3

 

a4

a1