Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΟΛΟΙ ΣΤHN ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο Υπουργείο Παιδείας, Παρασκευή 13/5/2016, ώρα 13.00

Αγωνιζόμαστε για:

  •   Άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης για το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για τα νηπιαγωγεία, την ειδική αγωγή, την κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας
  •       Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Δημιουργία οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες εκπαιδευτικών
  •       Να αποχωρήσει, έστω και τώρα, το ΔΣ της ΔΟΕ από τον προσχηματικό «διάλογο».
  •      Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
  •          Λέμε όχι στο μνημονιακό σχολείο είτε με την παλιά είτε με τη νέα του μορφή. Όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.
  •      Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Παρασκευή 13/5/2016, ώρα 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ.). Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων και τη μαζικότερη δυνατή συμμετοχή, κηρύσσουμε επιπλέον μια δίωρη στάση εργασίας μετά (2-4.15μ.μ.) την τρίωρη της ΔΟΕ. Επομένως κάθε συνάδελφος μπορεί να αξιοποιήσει την τρίωρη της ΔΟΕ και, συμπληρωματικά, την δίωρη του Συλλόγου μετά την τρίωρη της ΔΟΕ. Με το παρόν ενημερώνουμε και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη στάση εργασίας.