παράσταση- κινητοποίηση στην Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθήνας

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων Π.Ε.  “Παρθενώνας», «Αριστοτέλης», «Αθηνά», Α’ Αθήνας και  «Μακρυγιάννης» πραγματοποιείται τη Δευτέρα 30 Μάη, στις 2.30 μ.μ. παράσταση- κινητοποίηση  στην Α’ Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αθήνας για τα θέματα που έχουν προκύψει με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τον «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο» καθώς και με τις αποφάσεις για τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή.

Όπως εκτιμούν  οι σύλλογοί μας, οι παραπάνω αποφάσεις έχουν παρθεί με κριτήριο τις περικοπές στην  παιδεία, το γεγονός ότι δεν θα γίνει κανένας μόνιμος διορισμός και δεν έχουν κανένα παιδαγωγικό χαρακτήρα. Θα οδηγήσουν σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σε μαζικές μετακινήσεις εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ. Ταυτόχρονα με την κατάργηση της ζώνης 7-8 στα ολοήμερα και την προϋπόθεση να εγγράφονται στο ολοήμερο μόνο οι μαθητές που εργάζονται βεβαιωμένα και οι δύο γονείς τους, πετιούνται πολλά παιδιά από τις δομές του ολοήμερου. Για τα νηπιαγωγεία   με την αύξηση  του αριθμού των μαθητών για τη δημιουργία τμήματος οδηγούμαστε σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων, ενώ τα τμήματα ένταξης και η παράλληλη στήριξη θα είναι μεγάλο θύμα των περικοπών.

Ζητάμε από το Διευθυντή Εκπαίδευσης να μας δώσει απαντήσεις με βάση τα αιτήματα μας για:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Μόνιμος διορισμός όλων των αναπληρωτών – κανένας/καμιά συνάδελφος να μην χάσει τη δουλειά του. Δημιουργία οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες εκπαιδευτικών. Όχι στις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.
  • Να γίνουν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο ολοήμερο χωρίς όρους και προϋποθέσεις (εργαζόμενοι γονείς κλπ.). Να λειτουργήσει κανονικά η πρωινή ζώνη όπου υπάρχουν αιτήσεις.
  • Να ιδρυθούν όσα τμήματα ένταξης χρειάζονται για την κάλυψη όλων των αναγκών. Επίσης να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή.
  • Καμία κατάργηση- συγχώνευση νηπιαγωγείων, εγγραφή όλων των προνηπίων και νηπίων στα νηπιαγωγεία.