Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

29-06-2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ριφιφί και στο ΕΤΕΑ (πρώην ΤΕΑΔΥ) Μας κλέβουν μία μηναία επικουρική σύνταξη

Το  Δ.Σ  του ΕΤΕΑ  ζήλεψε  τη δόξα του  ΜΤΠΥ το οποίο  με τη χορήγηση  ανά τρίμηνο  και σε «δεδουλευμένη  βάση» μας έφαγε  ένα μηνιαίο  μέρισμα  και  για το 2016 θα μας  χορηγήσει  τελικά 11 μερίσματα. Από τα οποία  πρέπει  να αφαιρέσουμε  4  λόγω της μείωσης κατά 40%, αναδρομικά από 1.1.2016.   Το  Δ.Σ του ΕΤΕΑ, για να μη μείνει  πίσω από το ΜΤΠΥ,  αποφάσισε  με το ίδιο  κόλπο να παρακρατήσει  μία  μηνιαία  επικουρική σύνταξη , μεταθέτοντας   την ημερομηνία καταβολής  της από την  τελευταία  εργάσιμη  ημέρα του  μήνα στη δεύτερη εργάσιμη κάθε μήνα.  Ιδού  η απόφαση  του  Δ.Σ του ΕΤΕΑ:
ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΤΕΑ
Σας ενημερώνουμε ότι σε εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4387/2016 και της υπ’ αριθ. οικ.27677/1541/17-6-2016 Απόφασης Υπουργού Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγύης, ορίζεται στο εξής ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων συντάξεων του ΕΤΕΑ, η δεύτερη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης με τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου 2016.
Οι συντάξεις του Ιουλίου 2016, ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7/2016.                                 ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
·         Για  να μην  υπάρχουν αμφιβολίες,  με βάση  την πιο  πάνω απόφαση  κάθε  συνταξιούχος  του ΕΤΕΑ  θα λάβει  για το  2016  τις  εξής  μηνιαίες  επικουρικές συντάξεις:  30/1, 28/2, 30/3, 30/4,  30/5,  Ιούνιος -,  4/7,  2/8, 2/9, 2/10, 2/11,  2/12.  Σύνολο  11    επικουρικές συντάξεις για το  2016.  Η  κλοπή  είναι ολοφάνερη  και «επιστημονική», για να μη φαίνεται  δια γυμνού  οφθαλμού.
·         Το Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ  καταγγέλλει  το Δ.Σ  του ΕΤΕΑ για την κλοπή –  μιας μηνιαίας  επικουρικής σύνταξης.  Οι συνταξιούχοι δε θα αποδεχθούν την καταλήστευση  του μόχθου τους.  Όλοι  μαζί στους δρόμους για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης  και  της  Ε.Ε.  Διαφορετικά  δεν έχουμε καμιά ελπίδα  να επιβιώσουμε.   Η  ληστεία  του Δ.Σ του  ΕΤΕΑ  σε βάρος των συνταξιούχων  και της κοινωνικής ασφάλισης   δε θα μείνει  χωρίς  απάντηση.
                  Για το  Δ.Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ
      Ο πρόεδρος                                                    Η  Γ. Γραμματέας
 Τάσος Σταυρόπουλος                                            Ροζίτα Σουραή
http://syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Comments are closed.