Κοινή ανακοίνωση των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της Α’ Αθήνας Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 29/8, στις 14.30, στη Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια)

Εγκύκλιο έστειλε το Υπουργείο στις διευθύνσεις ΠΕ. και Δ.Ε. στις 23/8, με την οποία καλεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να συνεδριάσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου, έτσι ώστε μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη να γίνει η «διαδικασία αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών». Δυό μέρες αργότερα, στις 25/8, μετά το σάλο που δημιούργησαν οι ολοφάνερες παραβιάσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας, εκδίδει νέα εγκύκλιο για το ίδιο ακριβώς θέμα, αλλάζοντας αυτή τη φορά τις ημερομηνίες. Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας συνεδριάσεων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η διαδικασία τοποθετήσεων πρέπει να γίνει με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

      Με βάση αυτό η Διεύθυνση της Α’ Αθήνας, καλεί σε συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, τη Δευτέρα 29/8. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα ακυρώσουμε κάθε απόπειρα του ΠΥΣΠΕ για συγκάλυψη των κενών και για δημιουργία πλασματικών υπεραριθμιών! Για το λόγο αυτό καλούμε παράσταση στη Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια), τη Δευτέρα 29/8, στις 14.30 όπου υπάρχει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Να σταματήσει η κυβέρνηση, το υπουργείο, ο υπουργός να μας εμπαίζουν. Αποκλειστικός στόχος του Υπουργείου, η λειτουργία των σχολικών μονάδων με λιγότερο εκπαιδευτικό προσωπικό, με περικοπή των μορφωτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών, για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί, ΕυρωΕνωσιακοί και οι όροι της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ! Το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εκπαιδευτικούς, διορισμούς και προσλήψεις! Η ευέλικτη χρήση του εκπαιδευτικού προσωπικού για να καλύπτει τρύπες, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και αντιεκπαιδευτική, υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ειδικά των φτωχών λαϊκών περιοχών, μετατρέπει το σχολείο από εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε χώρο φύλαξης, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς!

Με το μπαράζ εγκυκλίων επιδιώκει να συγκαλύψει τα πραγματικά κενά, να βγάλει χιλιάδες υπεράριθμους σε όλη την Ελλάδα, εκατοντάδες στην Α’ Αθήνας και στη συνέχεια να κάνει χρήση αυτού του προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις. Να μετακινήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ για να αποφύγει  διορισμούς μονίμων κι αναπληρωτών, πετώντας στα αζήτητα τους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν χρόνια εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Όλες/όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας, Δευτέρα 29/8, στις 14.30, στη Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια)