Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα

Στη σκιά των μνημονίων, των δεσμεύσεων στους δανειστές, της δημοσιονομικής προσαρμογής, των περικοπών, των αντιασφαλιστικών νόμων, της συνεχώς μειούμενης δαπάνης για την παιδεία, ξεκινάει το νέο σχολικό έτος. Η απουσία μόνιμων διορισμών για 7η  συνεχόμενη χρονιά, διογκώνει διαρκώς τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου.

Οι σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που έγιναν τo Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο, με τα σχολεία κλειστά, στα προγράμματα λειτουργίας  τόσο στα Δημοτικά Σχολεία, με το «Ενιαίου τύπου ολοήμερο Δημοτικό  Σχολείο», όσο και στα Νηπιαγωγεία με το «Ενιαίο Νηπιαγωγείο», βρίσκουν αντίθετη την εκπαιδευτική κοινότητα και  απειλούν να οδηγήσουν αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία. Η τακτική της πολιτικής ηγεσίας να περιορίζει τις ανάγκες στα όρια των πιστώσεων που έχει εξασφαλίσει, αντί να κάνει τις απαραίτητες  προσλήψεις για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος των Σχολείων, συνεχίζεται.  Οι αλλεπάλληλες εγκύκλιοι τις τελευταίες μέρες για το χρονοδιάγραμμα της καταγραφής των λειτουργικών αναγκών, των κενών και των πλεονασμάτων με αποκορύφωμα την πρόβλεψη ότι «σε περίπτωση αδυναμίας συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ, μπορεί μόνος του ο Διευθυντής Εκπαίδευσης να αποφασίσει» αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς.

Καλούμε:

  • Σε διαρκή κινητοποίηση στο ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας (Πέμπτη 1/9, στις 6μ.μ., Δώρου 9, Ομόνοια) ώστε να μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία υποχρεωτικών μετακινήσεων εκτός ΠΥΣΠΕ και να αποτρέψουμε τις μειωμένες προσλήψεις αναπληρωτών και στην κοινή συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ, την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, στις 14.30 (Κηφισίας 16, 5ος όροφος)
  • Στην κινητοποίηση της ΔΟΕ, την Τετάρτη 31 Αυγούστου, 12.30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας
  • Σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 στις 1 μ.μ. στο 8ο – 106ο Δημ. Σχ. Αθηνών
  • Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την 85η ΓΣ της ΔΟΕ και θα υλοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων
  • Τους συναδέλφους να διεκδικήσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλο το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, με υπεύθυνο ολοήμερου και με όλες τις απαραίτητες αντισταθμιστικές δομές τους (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, τμήματα υποδοχής, ενισχυτική διδασκαλία, πρωινή ζώνη).

Ο κλάδος μας απαντά με τις αποφάσεις της 85ης  Γ. Συνέλευσης του κλάδου , στην επίθεση που δέχεται  η δημόσια εκπαίδευση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται κατ’ εντολή των «θεσμών». Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης για το Ενιαίου τύπου ολοήμερο Δημοτικό  Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με : Ενιαίο 12χρονο ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Άμεσα, πρόσληψη σε μια φάση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν πέρσι. Καμιά υποχρεωτική μετακίνηση εκτός ΠΥΣΠΕ. Απόδοση οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων τώρα.