Συγκέντρωση νηπιαγωγών για την παράδοση των πρακτικών, Τρίτη 13/9, 3μ.μ., στην Α΄ Διεύθυνση (Δώρου 9, Ομόνοια)

ΔΤ των Συλλόγων εκπ/κών ΠΕ της Α’ Αθήνας

Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας

 

Τρίτη 13/9, 15.00, στην Α’ διεύθυνση Αθήνας

Συγκέντρωση και κατάθεση στις Σχολικές Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής της Α’ Αθήνας,  των πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων των νηπιαγωγείων των Συλλόγων μας

Το Υπουργείο των περικοπών και της συρρίκνωσης, πιστό στις μνημονιακές του υποχρεώσεις και πρακτικές, δημοσιεύει σε ΦΕΚ την κατάργηση του ολοήμερου νηπιαγωγείου και την μετατροπή του σε παιδοφυλακτήριο. Χωρίς κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και με την πραγματική διάθεση των νηπιαγωγών, αποφασίζει και διατάσει.

Με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, το Νηπιαγωγείο από φορέας  προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά των 4-6 ετών, τείνει μεθοδευμένα να μετατραπεί σε μια υποβαθμισμένη,   ως προς την ποιότητα και τη λειτουργία της , εκπαιδευτική δομή  που παράλληλα θα « στεγάσει » επισφαλείς ευέλικτες μορφές εργασίας για τους εκπαιδευτικούς της.

Η κατάργηση των τμημάτων αμιγώς ολοήμερου προγράμματος ισοδυναμεί μεσοπρόθεσμα με καταργήσεις οργανικών θέσεων νηπιαγωγών,άμεσες  υποχρεωτικές μετακινήσεις μονίμων, οριστικές απολύσεις αναπληρωτών,  και μελλοντικά απολύσεις μονίμων συναδέλφων.

Η δημιουργία – θέσπιση αυτοτελούς προαιρετικού απογευματινού προγράμματος αποβλέπει στη μετατροπή του σε  δημιουργική απασχόληση 3ωρης διάρκειας, υποψήφια να  τεθεί υπό την εποπτεία των Δήμων, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ , με κουπόνια (voucher) που θα παρέχονται στον γονέα για να εγγράψει το παιδί του  κατ΄επιλογήν.

Στα παραπάνω χρειάζεται να προστεθεί η απόφαση για αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών. Το αίτημα της  εξίσωσης του ωραρίου των Νηπιαγωγών με τους εκπαιδευτικούς ΠΕ. χρησιμοποιείται για τη νέα αύξηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών παραβλέποντας προκλητικά τις ιδιαιτερότητες λειτουργίας των Νηπιαγωγείων.

Δεν θα επιτρέψουμε τη μετάλλαξη του Δημόσιου Νηπιαγωγείου από φορέα αγωγής και εκπαίδευσης σε ημιυποχρεωτικό φτηνό και φτωχό παιδοφυλακτήριο με επισφαλώς εργαζόμενους και ευέλικτα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς.  Δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Υπουργείου Παιδείας που δρομολογείται στο πλαίσιο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονιακών δεσμεύσεων της Ε.Ε.και του Ο.Ο.Σ.Α.

 

Απαιτούμε

  • απόσυρση  των νέων Υπουργικών Αποφάσεων για τη θεσμοθέτηση του Ενιάιου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και τον ορισμό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών
  • δυνατότητα εναλλαγής του ωραρίου ανάμεσα στις νηπιαγωγούς του βασικού και του προαιρετικού προγράμματος, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.
  • ενιαίο πρόγραμμα και στόχους, με συνεργασία των νηπιαγωγών

 

Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/ους νηπιαγωγούς να καταθέσουμε όλοι μαζί στις Σχολικές Συμβούλους Προσχολικής Αγωγής της Α’ Αθήνας, τα πρακτικά των συλλόγων διδασκόντων, την Τρίτη 13/9, 15.00, στην Α’ διεύθυνση Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια)