Τρίτη 22 Νοέμβρη : Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοέμβρη και ώρα 8.30 π.μ. στο 8ο – 106ο Δημ. Σχολείο Αθηνών (απέναντι από το Λαϊκό Νοσοκομείο). Η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων λήγει την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 2μ.μ. στο 1ο-19ο  Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικές για την οργάνωση του κινήματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη. Για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης έχει εξασφαλιστεί άδεια μιας ημέρας για τα μέλη του Συλλόγου. Επομένως, η παρουσία όλων είναι υποχρεωτική αλλά και επιβεβλημένη. Είναι γνωστό ότι με απόφαση της ΓΣ έχει καταργηθεί το βιβλίο παρουσιών στις ΓΣ καθώς διαπιστώθηκε ότι δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυνε. Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ., το Δ.Σ., το προεδρείο, αλλά και οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου μπορεί να θέσει ζήτημα καταγραφής των παρόντων.

Μετά τη διεξαγωγή της Γ.Σ. θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου μας για τη διετία 2016 – 2018 (από τις 1 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ. στο ίδιο σχολικό συγκρότημα). Για τη συμμετοχή στις εκλογές απαραίτητη είναι η αστυνομική ταυτότητα.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Με το έγγραφο 20618-31/10/2016, η Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθηνών χορηγεί άδεια μιας ημέρας «στους εκπαιδευτικούς του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση». Η άδεια αφορά τα μέλη του Συλλόγου, επομένως δεν αφορά τις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που με δική τους επιλογή δεν είναι μέλη του Συλλόγου. Επίσης, οι συνάδελφοι – μέλη του Συλλόγου μας, που υπηρετούν σε σχολεία του Συλλόγου αλλά και σε σχολεία άλλων Συλλόγων και την Τρίτη 22 Νοέμβρη υπηρετούν σε σχολεία εκτός Συλλόγου έχουν το δικαίωμα να αξιοποιήσουν την άδεια και να συμμετέχουν στη ΓΣ. Ομοίως, οι συνάδελφοι μέλη του Συλλόγου μας που έχουν οργανική στο Σύλλογό μας και υπηρετούν τη φετινή χρονιά σε σχολεία άλλων Συλλόγων έχουν το ίδιο δικαίωμα, να αξιοποιήσουν την άδεια της 22ης Νοέμβρη. Αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων θα πρέπει να επιλέξουν το Σύλλογο που θα συμμετέχουν για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας και έχουν αποσπασθεί από τη β΄θμια εκπαίδευση, έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν μέλη των ΕΛΜΕ τους. Έχουν το δικαίωμα ωστόσο, εάν το επιθυμούν, να  εγγραφούν στο Σύλλογό μας για τη φετινή συνδικαλιστική χρονιά 2016 – 17. Είναι αυτονόητο ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διαγραφούν από την ΕΛΜΕ τους και να πληρώσουν συνδρομή στο Σύλλογό μας με τη διαδικασία που περιγράψαμε για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τους όμορους Συλλόγους και ΕΛΜΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των στοιχείων από τους εκλογικούς καταλόγους για να αποφευχθούν περιπτώσεις διπλοψηφιών. Επίσης, συνάδελφοι που θα επιλέξουν να συμμετέχουν σε άλλο σωματείο στις παρούσες εκλογές θα πρέπει να συμμετέχουν εκεί και στις εκλογές αντιπροσώπων του Ιουνίου.

Στη Γενική Συνέλευση και στη διαδικασία των εκλογών θα υπάρχει τραπεζάκι με τις αιτήσεις του Συλλόγου για το ζήτημα της σίτισης. Επισημαίνουμε ότι ήδη, πάρα πολλοί συνάδελφοι έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και την έχουν καταθέσει στο Σύλλογο. Καλούμε σε καθολική συμμετοχή.

Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας. Η Γενική Συνέλευση είναι άλλωστε εκλογοαπολογιστική, εκλέγεται ΔΣ και ΕΕ για την επόμενη διετία και πρόγραμμα δράσης για την επόμενη χρονιά.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016 – 17, ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27€ είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς 2016 – 17 θα κρατηθεί από την ενιαία αρχή πληρωμών την άνοιξη του 2017. Όποιος – α συνάδελφος δεν επιθυμεί να είναι μέλος του Συλλόγου μπορεί να το δηλώσει στον ταμία και να μην παρακρατηθεί η συνδρομή του (θα υπάρξει αναλυτική γραπτή ενημέρωση όπως και την προηγούμενη σχολική χρονιά). Είναι αυτονόητο ότι, αν κάποιος – α συνάδελφος που υπηρετούσε τη συνδικαλιστική χρονιά 2015- 2016 στα σχολεία ευθύνης μας, ζήτησε τη διαγραφή του και/ή δεν πλήρωσε τη συνδρομή του, θα πρέπει τώρα να επανεγγραφεί και να πληρώσει έως και την ημέρα της ψηφοφορίας για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι για τη σχολική/συνδικαλιστική χρονιά, 2015-2016, πλήρωσαν τη συνδρομή τους στο Σύλλογο της περιοχής που υπηρετούσαν. Αυτές οι κατηγορίες συναδέλφων, για να μην πληρώσουν δεύτερη φορά τη συνδρομή τους στην περιοχή που διατηρούν την οργανική τους θέση, σκόπιμο θα ήταν να ενημερώσουν – ακόμα και γραπτά εάν απαιτείται – τον εκκαθαριστή τους και το Σύλλογο Π.Ε. της περιοχής, ότι ανήκουν στο Σύλλογό μας και επομένως ζητούν να μην παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους. Ακολούθως, θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στον ταμία του Συλλόγου μας έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου. Έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν το μισό ποσό της συνδρομής (14 ευρώ) κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Με την ίδια διαδικασία θα πληρώσουν τη συνδρομή τους οι συνάδελφοι του ΚΕΔΔΥ που δεν μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών.

Οι συνάδελφοι του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν το δικαίωμα, με βάση παλαιότερη και πάγια πλέον απόφασή μας, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας και να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα μέλη.

Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και τη Γ.Σ. του Ιουνίου.

 

Πρόγραμμα της Γ.Σ.

Α. Εκλογή προεδρείου και εφορευτικών επιτροπών

Β. Ενημέρωση αντιπροσώπων της 85ης Γ.Σ. της ΔΟΕ

Γ. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου – ψηφοφορία για την έγκρισή του

Δ. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

Ε. Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., το διεκδικητικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου και προτάσεις για τη συνδικαλιστική χρονιά 2016 -17, κατάθεση ψηφισμάτων

ΣΤ. Δευτερολογία του προέδρου του Δ.Σ.

Ζ. Ψηφοφορίες για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τις προτάσεις για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά και τα ψηφίσματα.