Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

19-03-2017

Καλό ταξίδι Νίκο

nikosΈφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Νίκος Χατζηορφανός, δάσκαλος στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, με εξαιρετικό χιούμορ, σκεπτόμενος, πολιτικοποιημένος, βιβλιοφάγος, θεατρόφιλος, φωτογράφος, λάτρης του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ερασιτέχνης κριτικός ταινιών και παραστάσεων, καλλιτεχνική φύση και ο ίδιος, καταπληκτικός μάγειρας, φιλόζωος, «δύσκολος χαρακτήρας»…

Δάσκαλος με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές κλίσεις και ικανότητες, πραγματικά ενέπνεε τα παιδιά να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Σκηνοθέτησε, διαθέτοντας τα απογεύματά του, μια από τις πιο σύνθετες ερασιτεχνικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις που έχουμε δει. Πρωτοστάτησε στην «πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των σχολείων του Ερυθρού» το 2011-2013, της οποίας κατάληξη ήταν και η παράσταση «Μικρός Πρίγκηπας» που έστησε με τους μαθητές του. 

Ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά. Στα διαλείμματα, καταλάβαινες ότι ήταν στην αυλή από τα πολλά παιδιά που συνωστίζονταν γύρω από τον «κύριο Νίκο».

Με εύθραυστη υγεία, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Δεν έβγαλε ούτε μια κακία, ούτε παραπονέθηκε ποτέ για τη «μοίρα» του. Όταν κάποιος ήθελε να τον δει και αυτός δεν μπορούσε, απολογητικά ζητούσε συγνώμη…

 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 3 μ.μ. στο Δημοτικό Κοιμητήριο Καισαριανής.

nikos2

DSC_0586-768x1024

Απρίλιος 2016, ο Νίκος έξω από το Κοργιαλένειο, ξεφορτώνει τις κούτες με το υλικό αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Comments are closed.