Θεατρική παράσταση: “Ακυβέρνητες πολιτείες – Η Λέσχη”

Πάμε ΘΕΑΤΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Μαϊου 2017, στις 8μ.μ
Η πολιτιστική επιτροπή του Συλλόγου σας καλεί στην παράσταση

«Ακυβέρνητες πολιτείες – Η Λέσχη”

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα Ακυβέρνητες Πολιτείες, σε δραματουργία-σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου, στο θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν»-Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα). 

Τα δύο ιστορικότερα θέατρα της Αθήνας συνεργάζονται για πρώτη φορά με στόχο την παρουσίαση της τριλογίας του Στρατή Τσίρκα Ακυβέρνητες πολιτείες. Μια ενιαία ομάδα ηθοποιών θα συμμετάσχει στο διετές αυτό εγχείρημα, που θα μεταφέρει σκηνικά ένα εμβληματικό έργο της ελληνικής λογοτεχνίας και θα παρουσιαστεί σε τρεις φάσεις, μοιράζοντας τη διαδρομή του ανάμεσα στο Θέατρο Τέχνης και στο Εθνικό Θέατρο.

«Η Λέσχη», διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ, την Αγία Πόλη, τον «αφαλό της γης», και καλύπτει το χρονικό διάστημα ενός έτους, από το 1942 έως το 1943. Το αποτύπωμα του πολέμου βρίσκεται παντού, οι στρατηγικές κινούν νήματα και τα ιδεολογικά αδιέξοδα αναδύονται με έμφαση. Ωστόσο, ο συγγραφέας ενδιαφέρεται εξίσου για τον ψυχισμό των ανθρώπων: τόσο του κεντρικού του ήρωα, του Έλληνα Μάνου Σιμωνίδη, όσο και των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην ιστορία και συνθέτουν μια «επιτομή της ανθρωπότητας και των παθών της».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους εμφανίζονται οι: Δ. Πασσάς, Μ. Μαυρομματάκης, Ηλ. Νικολούζου, Θ. Δήμου, Αν. Ευστρατιάδου, Κ. Λυπηρίδου. Σκην.-κοστ.: Α. Δημητρολοπούλου. Μουσ.: Ν. Πλάτανος.

Εισιτήριο : 10 €
Δηλώνουμε συμμετοχή ΚΑΙ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ως τις 2Μαΐου.
Κατερίνα Σπηλιοπούλου: 6944996877
Ανδριάνα Σκόρδου: 6936922266

Δείτε την παρουσίαση της παράστασης ΕΔΩ

Δείτε τρέιλερ της παράστασης ΕΔΩ και ΕΔΩ

24

173