Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ενωτική αγωνιστική δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιφυλάσσει νέα σκληρά αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Ήδη, στο χώρο της εκπαίδευσης, η νέα τροπολογία που θεσμοθετεί για πρώτη φορά δια νόμου τους μηδενικούς διορισμούς για την επόμενη διετία και η δημοσιοποίηση των εκθέσεων κυβέρνησης – ΟΟΣΑ – ΣΕΒ για την παιδεία, δείχνουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ διαμορφώνουν βήμα-βήμα το δρόμο της λεηλασίας όσων εργατικών και λαϊκών δικαιωμά­των έχουν απομείνει. Η περιβόητη «διαπραγμάτευση» για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει προσυμφωνημένο τέ­λος, ένα 4ο μνημόνιο. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία, όλα αυτά θα προστεθούν στα σημερινά βάσανα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

Σε αυτή τη συγκυρία, είναι επιτακτική ανάγκη η αγωνιστική αφύπνιση των εργαζομένων και η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης. Εκτιμούμε ως θετική κάθε κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα τα συλλαλητήρια την Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια και την Παρασκευή στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Ωστόσο, σήμερα, απαιτείται η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση και αγωνιστική ενότητα απέναντι στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική. Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες οφείλουν να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί. Απευθύνουμε προς κάθε κατεύθυνση, δημόσιο κάλεσμα ενότητας και αγώνα σε αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, άμεσα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προχωρήσουν στον απαραίτητο αγωνιστικό σχεδιασμό και να αποφασίσουν σαν πρώτο βήμα τη διοργάνωση ενός ενωτικού, αγωνιστικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή των νέων αντιδραστικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

 Για το Δ.Σ.

 

     Η Πρόεδρος                                                                                           Ο Γ.Γραμματέας

 

   Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                                                       Μαριόλης Δημήτρης