Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σεμινάρια ειδικής αγωγής

Τις επόμενες ημέρες, προσφέρονται, βραχείας διάρκειας, επιμορφωτικά σεμινάρια από το ΙΕΠ, σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής και τα ΚΕΔΔΥ σε όσους εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής συμπληρώνουν ωράριο ή υπηρετούν στην παράλληλη στήριξη. Με όχημα την δήθεν επιμόρφωση (με έτοιμο υλικό από προηγούμενες επιμορφώσεις ΕΣΠΑ), το υπουργείο νομιμοποιεί την αντίληψη ότι οι μαθητές έχουν ανάγκη απλώς από ένα «φύλακα» ο οποίος, παρεμπιπτόντως, θα έχει «επιμορφωθεί» και για 2 μέρες. Πρόκειται για σαφέστατη απαξίωση του ρόλου των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και πλήρη υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την πλήρη υποβάθμιση του χώρου της ειδικής αγωγής μέσα από την ευέλικτη διαχείριση των εκπαιδευτικών με μοναδικό σκοπό τη μείωση του κόστους. Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους συναδέλφους που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στα σεμινάρια του ΙΕΠ είτε με την ιδιότητα του επιμορφωτή είτε με την ιδιότητα του επιμορφούμενου, να μην προσέλθουν σε αυτά, αναδεικνύοντας αφενός τον πρόχειρο χαρακτήρα τους και αφετέρου τη στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από την ευέλικτη διαχείριση εργαζομένων και τις περαιτέρω μειώσεις στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο μέλλον. Ήδη, μετά την παρέμβαση των Συλλόγων Π.Ε. της Α΄ Αθήνας, τα σεμινάρια που είχαν διοργανωθεί για τις 3 και 5 Απριλίου ακυρώθηκαν.

Καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, σε ενωτική αγωνιστική δράση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Για τη στήριξη της παραπάνω απόφασης, κηρύσσουμε μία (1) ώρα στάση εργασίας, την πρώτη ώρα του διδακτικού ωραρίου, την Τρίτη 25 Απριλίου και την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Με το παρόν, ενημερώνουμε και την Α΄ Διεύθυνση Αθηνών Π.Ε. για την κήρυξη της στάσης εργασίας.

 

 Για το Δ.Σ.

 

     Η Πρόεδρος                                                                                           Ο Γ.Γραμματέας

 Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                                                    Μαριόλης Δημήτρης