Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη

Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια  Μαζικός αγώνας διαρκείας

 Ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Απεργιακή συγκέντρωση: πλ. Κλαυθμώνος, 11 π.μ. στο πανό του Συλλόγου μας 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το μνημονιακό της κατήφορο και τη λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, προωθεί την ψήφιση και εφαρμογή ενός ακόμα μνημονίου που προβλέπει μειώσεις των συντάξεων κατά 1,8 δις, μειώσεις των μισθών των πιο χαμηλόμισθων εργαζόμενων μέσα από τη πρωτοφανή μείωση του αφορολόγητου, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, περικοπές στα επιδόματα τέκνων/φτώχειας/θέρμανσης, νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο.

Ειδικά για την εκπαίδευση, το νέο μνημόνιο ορίζει ότι μέχρι το Νοέμβριο του 2017  σχεδιάζεται αύξηση του ωραρίου, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση.

 

Το νέο 4ο μνημόνιο, τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λογαριασμός των 3,6 δις που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, η επιταγή των θεσμών να πληρώσει ο λαός 14,8 δις ευρώ το 2017 για τόκους και χρεολύσια συνεχίζει το έργο των μνημονιακών αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, αφήνοντας ακόμα πιο βαθιές χαρακιές στο ήδη πληγωμένο σώμα των εργαζόμενων και των ανέργων. Την ίδια στιγμή, είναι τουλάχιστον εξοργιστική η στάση της μνημονιακής αντιπολίτευσης και ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου να μοιράζουν ξανά ψεύτικες υποσχέσεις για «έξοδο από τα μνημόνια» ενώ είναι εκείνοι που βύθισαν τη χώρα στη μνημονιακή κόλαση όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι πανηγυρίζουν για το κλείσιμο της συμφωνίας!

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, που περήφανα προβάλλουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση! Μια ανάπτυξη που φέρνει όλο και περισσότερες απώλειες για τους εργαζόμενους, που δεν χωρά τις σύγχρονες ανάγκες τους, που “προσφέρει” μερικά ψίχουλα για την “ακραία φτώχεια”, όπως την ονομάζουν, και αυτά υπό αίρεση».

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 17 Μάη, να είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε και νωρίτερα, σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να κάνει η κυβέρνηση.

Όλες και όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Για να μην περνάει η απογοήτευση, ο φόβος, η τρομοκρατία.

Για να απαντήσουμε στους προκλητικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι υπάρχει λαϊκή συγκατάθεση σ’ αυτή την πολιτική.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 17 ΜΑΗ 2017!