Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 4 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα: Αντιφασιστικό κάλεσμα αγώνα και μνήμης

Ο Σύλλογός μας καλεί στις κινητοποιήσεις κατά του νεοναζισμού που διοργανώνουν σωματεία και φορείς το Σάββατο 16/9 στο Σύνταγμα και τη Δευτέρα 18\9  στις στο Κερατσίνι με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017, στις 6 μ.μ. στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και διαδήλωση στο Σύνταγμα και στην πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Μεσογείων. 
  • Τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017, στις 5 μ.μ. στη συγκέντρωση στο χώρο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στην πορεία μέσα από τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Παύλου.
  • Στηρίζουμε τις δράσεις μνήμης και αγώνα που θα οργανωθούν από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, καθώς και από τοπικούς φορείς στο Κερατσίνι και την ευρύτερη περιοχή.

Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι δύναμη του συστήματος, της μεγαλοεργοδοσίας εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος. Αποτελεί το  μακρύ χέρι τους, που . οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Διανύουμε μια κρίσιμη φάση διεξαγωγής της δίκης αυτής Χρυσής Αυγής  όπου το πάνδημο αίτημα καταδίκης της ως εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της σε κάθε πόλη και γειτονιά χρειάζεται να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά με την κινητοποίηση πολλών χιλιάδων ανθρώπων.

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό του κοινού αγώνα ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις της Δύσης που παράγουν νέα κύματα ξεριζωμένων ανθρώπων, καθώς και απέναντι στη μνημονιακή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγεί σε εξαθλίωση και απελπισία χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά και θρέφει τον φασισμό που ψαρεύει σε θολά νερά πολιτικό ακροατήριο ντυμένος με αντισυστημική προβιά.

ΕΞΩ  ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος