Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

·     Τετάρτη  27 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.30

Πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι)

 

·     Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στις 11 π.μΔημοτικό Θέατρο Πειραιά – πορεία στο Υπ. Ναυτιλίας

 

 

Το ναυάγιο του “Αγία Ζώνη ΙΙ” είναι ένα στιγμιότυπο από το προσεχές μέλλον. Όχι ότι δεν γίνονταν ναυάγια για τους ίδιους λόγους τα προηγούμενα χρόνια. Όμως η βύθιση ενός πλοίου σε συνθήκες απόλυτης νηνεμίας έξω από τον Πειραιά και η πρόκληση αυτής της καταστροφής, φανερώνει την αναβάθμιση της ασύδοτης δράσης των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Μιας ασυδοσίας που τους χαρίζει όλο και πιο πολύ η μνημονιακή πολιτική των τελευταίων ετών. Αυτή που τα δίνει όλα στους “επενδυτές.

Ο ζωτικής σημασίας Σαρωνικός και η βασική παράκτια ζώνη μιας πόλης 5 εκατομμυρίων πνίγονται στο πετρέλαιο. Οι κάτοικοι της Σαλαμίνας δέχονται ένα τεράστιο πλήγμα, ενώ τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και τα άλλα νησιά του Σαρωνικού. Όλοι οι οικονομικά εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι κάτοικοι της Αττικής χάνουν μια βασική διέξοδό τους στη θάλασσα.Από αυτούς τους εργαζόμενους οι ψαράδες μένουν χωρίς μεροκάματο, όπως και όσοι εργάζονται σε τουριστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτές τις περιοχές. Η οικολογική καταστροφή στην πιο πολυσύχναστη θάλασσα της Ελλάδας είναι τεράστια και δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του τόπου, ενώ τεράστιες είναι και οι οικονομικές επιπτώσεις αν λάβει κανείς υπόψη του και το κόστος για την “αποκατάσταση” της περιοχής.

Ο Σύλλογός μας καλεί στις δύο παραπάνω συγκεντρώσεις που οργανώνουν εκπαιδευτικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις για  να απαιτήσουμε:

  • τον πραγματικό καθαρισμό από την πετρελαιοκηλίδα και την πλήρη απορρύπανση των ακτών, την απομάκρυνση κάθε βιομηχανικής δραστηριότητας από κατοικημένες περιοχές  και, στο πλευρό των ναυτεργατών, δουλειά με δικαιώματα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΕΕ – ΔΝΤ.
  • Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής, πράσινο, καθαρό αέρα, ελεύθερους χώρους στις παραλίες και στις κατοικημένες περιοχές , ενάντια στην ασύδοτη επιχειρηματική δράση που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον. Πλάι στη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά!

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος