Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μεταναστών στον Ασπρόπυργο.

Σε οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά μεταναστών εργατών γης προχώρησε το Σάββατο 7/10  στις 5μμ ένα τάγμα εφόδου φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου. Η πενταμελής ομάδα των φασιστών επιτέθηκε με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν. Ο ένας εκ των δύο μεταναστών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

 

Οι δράστες είναι γνωστοί στα θύματα. Στις διαδηλώσεις στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά το περασμένο Μάη και Ιούνη είχαν παρουσία μαζί με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στους μετανάστες και τους αντιφασίστες.. Μετά τα γεγονότα εκείνα, οι ίδιοι πήγαν στο χώρο εργασίας και φωτογράφιζαν τους μετανάστες εργάτες για να τους τρομοκρατήσουν. Όπως φαίνεται δεν έμειναν στις απειλές αλλά προχώρησαν σε επιθέσεις..

 

Αυτοί είναι οι Χρυσαυγίτες,μπράβοι του συστήματος, υποστηρικτές των επιλογών του κεφαλαίου και εχθροί κάθε εργαζόμενου μετανάστη ή Έλληνα.

Με το μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος προσπαθούν να επιβάλουν την τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές. Παύλος Φύσσας και Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκαν, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δέχτηκαν δολοφονικά χτυπήματα  χάριν των μεγαλοεργολάβων της ζώνης του Περάματος, μετανάστες όπως οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και εκατοντάδες άλλοι δέχτηκαν τις οργανωμένες επιθέσεις, τα μαχαιρώματα, τα χτυπήματα με ρόπαλα, τους εμπρησμούς χώρων θρησκευτικής λατρείας, τα πογκρόμ και τις καταστροφές μαγαζιών. Αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, στέκια συλλογικοτήτων και Γραφεία αριστερών οργανώσεων μπήκαν στο στόχαστρο. Και τώρα πάλι ο Ασπρόπυργος.

 

Μεγάλη είναι η ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αστυνομίας καθώς ένα χρόνο τώρα που ξετυλίγονται οι επιθέσεις από τους χρυσαυγίτες  δεν προχώρησαν σε καμία πρωτοβουλία για να συλληφθούν και να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι της γνωστής φασιστικής συμμορίας της Γκορυτσά Ασπροπύργου.

 

Απαιτούμε:

  • Να συλληφθούν ΤΩΡΑ οι δράστες- δολοφόνοι του Ασπροπύργου και να παραπεμφθούν σε δίκη.
  • Να κλείσουν τα γραφεία – ορμητήριο της Χρυσής Αυγής.

 

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ,

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος